Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

AleX

+326

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 747 skatījumi

Latvijas Pilsoņa Pase jaunietim

Politika un valdība » Likums

Sveiki! Ir tāda situācija, ka vajag Latvijas pilsoņa pasi jaunietim, kuram ir 15 gadi, bet vēl nav pabeidzis 9. klases. Vienam no vecākiem ir latvijas pilsoņa pase. Gan vecākam, gan jaunietim tautība ir Krievi, bet jaunietis visu mūžu nodzīvojis un nomācījies Latvijā. Vai jaunietis var iegūt pilsoņa pasi?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Pilsonības likums:
3. pants. Bērna pilsonība, ja viens no viņa vecākiem ir Latvijas pilsonis

(1) Ja bērna dzimšanas brīdī viens no viņa vecākiem ir Latvijas pilsonis, bet otrs — ārvalstnieks, bērns ir Latvijas pilsonis, ja viņš:

1) dzimis Latvijā;

2) dzimis ārpus Latvijas, bet vecākiem vai tam no viņiem, ar kuru kopā bērns dzīvo, pastāvīgā dzīvesvieta bērna dzimšanas brīdī bijusi Latvijā.

(2) Iepriekšminētajos gadījumos vecāki, savstarpēji vienojoties, var izvēlēties bērnam otras (nevis Latvijas) valsts pilsonību (pavalstniecību).

(3) Ja bērna dzimšanas brīdī viens no viņa vecākiem ir Latvijas pilsonis, bet otrs — ārvalstnieks un abu vecāku pastāvīgā dzīvesvieta ir ārpus Latvijas, bērna pilsonību (pavalstniecību) nosaka vecāki, savstarpēji vienojoties.

(4) Ja bērna dzimšanas brīdī viens no viņa vecākiem ir Latvijas pilsonis, bet otrs — bezvalstnieks vai nav zināms, bērns ir Latvijas pilsonis neatkarīgi no dzimšanas vietas.

pirms 11 gadiem  

..................., pirms 11 gadiem :

tātad skatamies bērna dzimšanas vietu un otra vecāka pilsonību...
ja otrs vecāks ir citas valsts pilsonis un iebilst pret to, lai bērns kļūtu Latvijas pilsonis, bērnam nāksies gaidīt pilngadību...

AleX, pirms 11 gadiem :

Bet ja netiek kontaktēties ar otru vecāku un nav ne ziņas, bet iebildumu nav?
Viens no vecākiem dabuja latvijas pilsonības pēc bērna dzimšanas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.