Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3378 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Ķimeņu tēju ar pienu... un nomierināties, iedomājoties, kā pludosi pēc tam - pietiks abiem mazulīšiem! :)

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Lielisks ieteikums, ķimenes palīddzēs māmiņai nomierināties un atbrīvoties no stresa un tēja, kā jebkurš šķidrums zīdīšanas laikā palielina mātes piena daudzumu...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Māmiņa var apgādāt ar pienu pat vairākus bērnus un piena pietiekamība ir atkarīga no tā, cik bieži māmiņa baro savus mazuļus ar pienu. Dvīņu māmiņām būtu jācenšās nebarot mazuli vienmēr ar vienu krūti, bet krūtis mainīt. Tāpat arī zīdaiņi brīžiem ēd vairāk, tad kādu laiku var ēst jūtami mazāk, šajā laikā pieniņš ir jāatsūc, lai tas arī turpmāk būtu pietiekamā daudzumā. Visdrīzāk jau tā ir tikai psiholoģiskas dabas problēma. Lai arī nepastāv īpašu pārtikas produktu, kas stimulētu mātes piena daudzumu, tomēr pāris lietas ir ļoti būtiskas. Pirmkārt, jo ilgāk bērns zīž pupu, jo vairāk piena būs tajā, otrkārt, piena daudzums ir atkarīgs no izdzertā šķidruma daudzuma, māmiņai ir jādzer daudz šķidrumu, tas var būt gan sulas, gan tēja, gan vienkāršs negāzēts ūdens, piens un treškārt, mazuļa zīdīšana ir smags darbs un prasa vismaz 500 liekas kalorijas dienā un dvīņu zīdīšana šo kaoloriju daudzumu tikai palielina...

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Savukārt runājot par psiholoģiskajiem faktoriem, kas ietekmē piena daudzumu, tas ir stress un nogurums. Šeit liet noderēs tēta vai vecmāmiņas palīdzība, dvīņu māmiņai ir jāatpūšas un arī jāpaguļ! Mātes piena daudzumu stimulē arī kofeīns, tomēr ar kafiju māmiņai aizrauties nevajadzētu - viena tasīte no rīta ir ok, bet pārāk liels kafijas daudzums iedarbosies uz mazuļiem negatīvi un bērniņi būs niķīgāki un nevarēs gulēt!

Atpoūtieties! Neuztraucieties, Izguļaties! Dzeriet šķidrumu un labi ēdiet!

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

ir māmiņas, kam specifisku piena dziedzeru dēļ piens var nepietikt pat vienam mazulim un arī tas nav nekas nenormāls. meklē pareizāko pulvera pienu un dzīvo bēdu nezinot. Galvenais neķer par to kreņķi un kārtīgi izgulies, ja iespējams.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Priekšniek, nevajag celt paniku! Māmiņa ir vesela un viss, kas viņai ir jādara ir jāievēro noteikts dienas režīms, jāpaseko tam, lai pietiekamā daudzumā tiktu uzņemts šķidrums, laai māmiņa būtu pilnvērtīgi paēdusi un atpūtusies un galvenais nesatraukties un viss būs kārtībā! Pasaulē ir daudz dažādu slimību, kaišu, iedzimtu un dzīves laikā iegūtu defektu,.bet tas jau nenozīmē, ka mēs noteikti ar kādu no tiem saskarsimies.Māmiņa ir dzemdējusi 2 mazuļus, saņēmusi ginekologa un ģiemenes ārsta aprūpi

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Baro mazulīšus un kad jūti piena mazāk, iedod maisījumu. Tā saucas jauktā barošana. Esmu dvīņu mamma. Jāsaprot, ka nekas nav melns un balts.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Ir tāds interesants fakts, ko zina dabīgās barošanas atbalstītāji. Ja kādā brīdi piena trūkst, labāk paturēt bērneli badā, bet ļaut zīst - viņš ar izmisīgu zīšanu stimulē piena dziedzerus un agrāk vai vēlāk piens uzrodas. Piemēram, senos laikos, ja māte aizgāja bojā un bērniņam neatradās zīdītāja, bērnu lika pie krūts vecaimātei - pēc ilgstošas stimulācijas krūtis "atceras", kas tām jādara :) Vai nav jauks stāsts? Tā, ka, tikai mieru, dvīnīšu māmiņ - viss būs labi!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Angel

+1412

 
Am.. neesmu nekāds dižais padomdevējs šajā jomā, bet vai tad nav nopērkami kādi piena aizstājēji, vai kas līdzīgs?

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Kad tev būs bērni, sapratīsi, kāpēc slikta atbilde.

Angel, pirms 14 gadiem :

Pat bez bērniem saprotu, ka piena aizstājēji tomēr nav tik labi, kā mātes piens, bet tomēr, ja nav citas iespējas...

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Uldio? kapēc slikta atbilde? ja mammai nav piens, ko tad bērnam tapēc badā mirt?

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Lētāk būs tomēr barot pašai. Piena aizstājēji diviem bēbjiem krīzes skartā valstī- pārāk skarbs risinājums.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.