Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dace S. ..:)

+41

 
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2394 skatījumi

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja grib, lai bērna tēvs ir norādīts, tad bez pases nevar...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tagad pasi izgatavo divu dienu laikā, tā kā var pagaidīt līdz pase gatava!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

E Seglina

+63

 
Cik pati esmu interesējusies par šo jautājumu (aktuāls arī man būs drīzumā), tad, ja abi vecāki nav laulībā, bērna reģistrēšanas brīdī ir jābūt klāt abiem vecākiem ar pasēm. Juridiski laikam ir tā, ka tikai un vienīgi pase ir īstais personu apliecinošais dokuments.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

piebilde uz šo jautājumu par cik ar ne tādiem jautājumiem ir nācies saskarties bet ar to var saskarties jebkur un ar jebkuru lietu un tā es gribu pateikt to ka katru likumu katra iestāde tulko pēc saviem skaidrojumiem kā piem.aizejiet ar šo jautājumu pie dažādiem juristiem un katrs izskaidros savādāk un gala rezultātā tik vai tā gudrāks nekļūsi tāda ir nu mūsu likumdošana.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Cien. lasītāji,sakarā ar šo jautājumu.atbildu 100% pareizi jo man pašam 2006 gadā dzima dēls un arī ar sievu nesastāvu laulībā un sieva viena nevarēja reģistrēt bērnu neesot līdzās man pašam kur vajadzēja aizpildīt paternitātes apliecinājums ka esmu faktiskais bērna tēvs un gribu piebilst ka neskatieties kas bija kādreiz,kādreiz arī varēja nenorādīt tēvu un to nerakstīja dzimšanas apliecībā tagad to nevar.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

var.
Mierīgi.

un nekāda paternitāte nav jārād.

un tēvs var arī nebūt klāt.
vismaz man tā teica.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja nesastāv laulībā tēvam bērna reģistrēšanas brīdī jābūt klāt un jāapliecina paternitāte tas ir jāapliecina ka viņš ir bioloģiskais tēvs un to ka pase ir PID pasu galdā tad derīga ir vienalga kāds dokuments kaut vai vadītāja apliecība vai arī var aiziet uz pasu daļu un izņemt izziņu.

pirms 14 gadiem  

Dace S. ..:), pirms 14 gadiem :

Nu re,kad bijam aizbraukusi ar to apliecinaajumu, ka pase ir tajaa pasu galdaa- mums pateica, lai braucam majas.Vinjiem ta lapa neinteresee un tiesiibas neesot dokuments:) Taa, ka naacaas gaidiit vien pasi.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aiga Agiševa

+120

 
Var arī uzreiz slimnīcā, bet tad jābūt līdzi ir izziņai no pasu daļas, ka pase šobrīd tiek mainīta. Izziņa izskatās kā vecās pases kopija ar apstiprinājumu (vismaz man tāda bija, jo pieprasīju zinādama ka vaidzēs pasi) un kāds personu apstiprinošs dokuments. Tā vismaz bija agrāk, kad bērnu reģistrēja vīra krustmāte, apmēram 6gadus aptakaļ.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
agrāk cik zinu kad nevajadzēj pat tēva klātbūtni kad vareji piergistret bet tagad ir jājiet un jājautā kā tagad ir,,jo likumi jau mainās..

pirms 14 gadiem  

Dace S. ..:), pirms 14 gadiem :

Arī tagad nevajagot, ja pāris ir laulāts.tad māmiņai jāuzrāda laulību apliecība un tā, bet mēs neesam laulāti, tāpēc tētim ir jāraksta iesniegums, cik saprotu. Tāpēc interesē vai derētu tētim tiesības, lai var piereģistrēt uzreiz slimnīca, vai jāgaida pase un tad jādodas un dzimtsarakstu nodalu reģistrēt... ?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.