Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2444 skatījumi

Kas ierosināja Lielo Sprādzienu?

Zinātne » Astronomija un kosmoss

...kura rezultātā radās Visums?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas ir labs jautājums, taču uz šo jautājumu droši vien nekad netiks rasta atbilde. Lielais sprādziens ir tikai viena no visticamākajām visuma rašanās teorijām, taču zinātnei ir ļoti niecīgas zināšanas par visumu un katru gadu tiek konstatēti jauni un interesanti fakti, kuri tiek analizēti un izmantoti esošo teoriju apstiprināšanā vai jaunu teoriju izstrādē. Lai saprastu lielo sprādzienu mēs nevaram skatīties uz visumu kā uz tukšumu, jo tāda vispār nebija, pirms lielā sprādziena nebija nekā, bija tikai matērija un antimatērija un kad tās satikās, tās iznīcināja viena otru un radīja milzīgu daudzumu gaismas. Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka matērijas bija mazliet vairāk un pateicoties tam radās visums ar matēriju un gaismu un no šīs atlikušās matērijas apmēram 4,6%, kas saglabājās pēc Lielā Sprādziena un saturēja atomus (protonus un neitronus). Visa visuma dzīve radās no šiem 4,6%!

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Painteresējoties vairāk par LHC, var uzzināt, ka jau kādu laiku lielais sprādziens tiek nostumts malā, kā vairs ne tik ļoti ticams.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šobrīd teorija par lielo sprādzienu tiek uzskatīta kā visticamākā un visas pārējās teorijas ir pretrunā ar zināmajiem fizikas likumiem un mazticamas, taču tā ir tikai teorija un ņemot vērā, ka pagaidām zinātnieki ir izpētījuši labi, ja saules sistēmu, kas no visa visuma ir mazāk nekā 1%, tad jebkura teorija ir balstīta uz matemātiskiem aprēķiniem un tiem trūcīgajiem datiem, kas mums ir pieejami! Paies laiks un varbūt kāda cita teorija ņems virsroku, pagaidām nekā labāka par šo nav!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Gatis Brencis

+1547

 
Šodienas cilvēka smadzenes nav spējīgas aptvert tādu lietu būtību. Soli pa solim, mērot laiku gadsimtos un gadu tūkstošos (ja protams vēl nebūsim sevi iznīcinājuši), cilvēks (vai nu kā viņu tad sauks) varbūt pietuvosies un sāks saprast matērijas izcelšanos un uzbūvi. Bet, jo vairāk mēs zinam, jo vairāk saprotam cik maz mēs zinam.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pie visa vainīgi mazie zaļie, viņi jau bija pirms tam. Ierosināja uztaisīt lielo blīkšķi, kā rezultātā radīja visu šo putru. Tikai pateicoties viņiem, Tu tagad vari sēdēt pie kompja, un uzdot tik kolosālus jautājumus, uz kuriem mums ir prieks atbildēt. Bet tā arī tikai viena no versijām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Uz šīs planētas to neviens nezin. Vis, kas ar šo jēdzienu saistās ir matēmātiski izskaitļoti pieņēmumi, nemot par pamatu uz šīs planētās uzkrātās un pieejamās zināšanas. Pats jēdziens arī ir tikai pieņēmums vairāk vai mazāk pamatos ar ne līdz galam apstiprināmām teorijām. Labākas versijas gan patreiz arī nav.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laura Anna K.

+382

 
Līdzīgi jautājumi šeit jau ir pavīdējuši.. Ieteicamā literatūra: Stīvens Hokings "Īsi par laika vēsturi" vai "Vēl īsāk par laika vēsturi". :)
Protams, nostādnes un hipotēzes visu laiku detaļās mainās, bet pilnībā tām izsekot spēj tikai attiecīgās jomas speciālisti.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.