Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ja tā siena būtu savlaicīgi uzmontēta, piemēram kaut vai 20 gadus atpakaļ, tad tikai teorētiski varētu redzēt notikumus uz zemes 40 gadus atpakaļ, jo gaisma, līdz spoguļa uzstādīšanas brīdim pie spoguļa nokļūs 20 gados un20 gados atpakaļ līdz zemei.
Praktiski spoguli mēs varētu ieraudzīt, ja tā diametrs būtu daudz reižu lielāks par Zemes diametru, bet lai tajā vēl kautko varētu saskatīt ar teleskopu tam jābūt lielākam par sauli.
Citu zvaigžņu planētas, kas pēc lieluma ir vienādas ar Zemi teleskopā ieraudzīt nevar, bet var tikai noteikt, ka kādas planētas masa rada nelielas novirzes zvaigznes orbītā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Guntis Murāns

+292

 
Sākumā mēs viņu neredzēsim, jo zemes atstarotā gaisma vēl nebūs nonākusi līdz spogulim, bet pēc 40. gadiem gaisma būs sasniegusi spoguli, un atgriezusies līdz zemei - tad mēs redzētu to kas notika pirms četrdesmit gadiem. Respektīvi, ja tāds spogulis pašlai eksistētu, tad to kas tagad notiek uz zemes mēs pēc 40 gadiem varētu apskatīt vēlreiz.

pirms 14 gadiem  

ٿ Kristiāna Amoliņa ٿ, pirms 14 gadiem :

ogho interesanti, kko jaunu uzzināju, bet nu jā, ja piedomā pie fizikas, var ne vien to tikai atrast :)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Rolands

+441

 
varbūt redzētu,tikai diez vai ka pagātnē

pirms 14 gadiem  

Guntis Vaivods, pirms 14 gadiem :

Par to, vai varētu redzēt pagātnē radās jautājums balstoties uz to, ka ja piem ir kāda zvaigzne 10 gaismas gadu attālumā no zemes, tad ja viņa pazudīs, mēs vēl 10 gadus redzēsim viņas izstaroto gaismu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.