Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Medusrasa rodas divos veidos - līdzīgi kā parastā rasa temperatūras svārstību rezultātā un to izdala kukaiņi, visbiežāk laputis.

pirms 13 gadiem  

Ansis Ķuda, pirms 13 gadiem :

Zini, līdz galam gudrāks netiku... Ar tām laputīm būtu apmēram skaidrs - rupji sakot tās pārtiek no lapu sulas, patērē olbaltumvielas un izčurā cukuru, laikam tāpēc siltā laikā, pēc lietus tas peļķēs ierūgst un smird. Bet nav isti skaidrs par temperatūras ietekmi. Cik saprotu rasa ir sasilušās zemes mitruma kondensāts, bet ar tām liepām tak laikam notiek kaut kas cits. Un vēl - kāpēc tieši liepas ir tik cūcīgs koks?

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

moš pievilina kukaiņus lai apputeksnētos?

Niks, pirms 13 gadiem :

Ne tikai liepas - tā rodas arī citiem lapu kokiem - uz ozolu, liepu, kļavu, kārklu, zirgkastaņu, papeļu, lazdu lapām un pat uz priežu un egļu skujām.
Arī lapās/skujās ir mitrums, kas izdalās, tikai piesātināts ar glikozi un fruktozi.
"Izsvīduma un lapu medus ķīmiskais sastāvs no ziedu medus atšķiras ar palielinātu dekstrīnu, minerālvielu un olbaltumvielu daudzumu. Pasaulē šo medu cilvēku uzturā vērtē visaugstāk un tam ir vislielākā cena.:"

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.