Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3090 skatījumi

Kas ir indīgs un kas ir nāvējošs?

Zinātne » Ķīmija

Tikko noskatījos filmu, kur uz logu tīrāmā līdzekļa bija uzrakstīts "indīgs", ko bandīts centās ar šļirci ielaist upurim kaklā...
Kas tad īsti ir inde?
Teiksim,vai sērskābe ir indīga, neņemot vērā tās dedzinošo efektu un vai, teiksim, ūdenī izšķīdināts veļas pulveris arī ir indīgs, kas ar saviem ķīmiskajiem komponentiem ir diezgan bagāts? Kur ir tā robeža, kas nosaka, ka viela ir indīga? Vai ielaižot vēnās, teiksim, koncentrētu dabīgu tomātu sulu, cilvēks nenobeigtos,vai, kaut vai, vienkārši ielaists gaiss vēnās nepadarītu galu?
Tad jau sanāk, ka arī jebkura limonāde, jogurts, kafija vai tēja, vai pat piens ir indīgs! Tad sanāk, ka jebkura ikdienā sastopama viela(atskaitot donora asinis vai intravenozo barošanu un tml. medicīniskus izstrādājumus) asinsritē izraisītu nāvi, neatkarīgi no tā vai tā ir inde vai kāds cits sadzīvē sastopams ķīmisks šķidrums.

Tāpēc vēlreiz jautāju: KAS ĪSTI IR INDE pēc teorijas?

Paldies! =)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Mehs

+4218

 
Teoriju nezinu, bet man liekas ka tu pats esi saputrojies. Teiksim - lode nav indīga, bet nāvējoša, ja tā traumē dzīvībai svarīgus orgānus. Vārds inde ir abstrakts jēdziens, bet tā apzīmē tikai kaitīgo ietekmi un cilvēku vai dzīvu būtni. Ja pats taisies nošpricēties, tad vari uzskatīt, ka tava apziņa ir nāvējoša. Jebkurš svešķermenis cilvēka miesā var būt nāvējoša, kā arī ārpus ķermeņa var būt traumatiskas, un var būt arī nāvīgas. Inde pati bez speciālas piepūles var noindēt, salīdzinājumā ar svešķermeņiem, kurai ir nāvīga koncentrācija. Mazās devās indēm var piemist ārstnieciskas īpašības un pārdozējot zāles var saindēties. Robeža tam visam ir tikai viena - dzīvība un nāve. Tas gaisa burbulis vēnā nav inde, bet ierocis, kā arī viss pārējais ko iepriekš minēji.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Tieši tā, jebkura viela pārmērīgā daudzumā izraisa saindēšanos.
Teoriju jāmeklē gramātās - vārdnīcās un enciklopēdijās:
Inde - Viela, kas, iedarbojoties uz organismu, jau SAMĒRĀ MAZĀS devās izraisa saindēšanos vai nāvi.
http://www.neslimo.lv/pme/?name=indes

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tai skaitā arī ūdeni var uzskatīt par indi un nomirt, ja izdzersi pārāk daudz uzreiz.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

par indēm (starp citu, latīņu val. VIRUS): indīgums atkarīgs no ievades veida - daudzas vielas āda aiztur vai kuņģis neitralizē, kamēr asinīs bīstams ir arī gaiss un ūdens. Vai tvana gāze ir inde?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaitīgs un Indīgs ir viss, kas neder organismam, indes efekts atkarīgs no devas vai ķīmiskās koncentrācijas lieluma.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

unknown (Google)

+1407

 
vareeji jau seit pajauta.lv uzdot kaadu veertiigaaku jautaajumu, jo nekas jauns un nezinaams tas nav, ja nu vieniigi maziem beerniem. no tavas puses tas skan tikai kaa atgaadinaajums, ko taa jau visi zin un katrs zin ko un cik daudz var lietot. jo nevajag jau spriceet lai noindeetos. panem elementaari noeed 1 KG saali un se tev gals klaat !! labaak aizdomaajies par veertiiigaakaam lietaam, kaa peim. dziivo loti truuciigas gimenes, vai ja taisies kaadreiz mest kaut ko aaraa uz konteineru, vai tas nevareetu buut noderiigs kaadai truuciigai gimenei un vienkaarssi uzdaavinaat , par to justdamies gandariitaaks !!

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Tev nekad nav gribejies padarit galu?! Laimigais. ;)
Un kaa iespejams dabut sevi 1kg sali elementarii? Man jau no vienas karotes nelabi samestos..

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.