Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1163 skatījumi

ampēra likma formlējums?

Zinātne » Fizika

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Mehāniskā spēka lielumu, ar ko magnētiskais lauks darbojas uz vadu, pa kuru plūst elektriskā strāva (spēks atkarīgs no strāvas stipruma, vada garuma un magnētiskā lauka indukcijas, kā arī no strāvas virziena attiecībā pret vada asi), divu vadu mehānisko mijiedarbību, ja pa tiem plūst elektriskā strāva (speciālgadījumā, kur vadi ir paralēli, tie pievelkas, ja strāva plūst vienādā virzienā, un atgrūžas, ja strāva vados plūst pretējos virzienos), un sakarību starp strāvas virzienu vadā un tā radītā magnētiskā lauka virzienu

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Hmm, kaut kāds kišmiš sanāca... Tātad tuvināšanās spēks starp paralēliem vadiem, pa kuriem plūst strāva ir apgriezti proporcionāls attālumam un proporcionāls strāvas stiprumam, ja strāvas virziens vienāds. Pretējā virzienā plūstošām strāvām atgrūžas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.