Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1730 skatījumi

Kā īsti tiek panākts efekts 3d kino?

Zinātne » Fizika

Gribu saprast tehnisko fizikālo procesu kopumu , kurš ļauj ieraudzīt projektora starojumu brillēs ko izdala kino! Vai ko tādu var uztaisīt mājās bez lieliem ieguldījumiem?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tehniskais izpildījums tagad var būt savādāks, bet darbības princips ir ļoti vienkāršs. Kino filmē atr stereoskopisko kameru uz divām filmām vienlaikus.
Kinoteātrī filmu rāda ar 2 sinhroni strādājošām kamerām. Vienai no tām gaismu laiž caur polarizācijas filtru, kas gaismas viļņus polarizē vertikālā plaknē, bet otrai horizontālā plaknē. Brillēm ir tādi paši gaismas filtri, kas pagriezti tā, ka caur vienu var redzēt tikai vertikālā, bet caur otru tikai horizontāklā plaknē polarizētu gaismu. Ar labo aci redzam tikai labās kameras attēlu, bet ar kreiso tikai kreisās kameras attēlu. Bez brillēm attēls dubultojas, jo 3D efekta panākšanai attēlu projicē dažādās vietās uz ekrāna.
Dabā polarizēta gaisma ir debesu un saules atspīdumi no mašīnas priekšējā stikla, ūdens un slapja asfalta. Ar polarizācijas filtru šos atspīdumus var samazināt līdz minimumam. Polarizācijas filtrus izmanto fotogrāfēšanā iepriekšminēto atspīdumu samazināšanai. Regulē pagriežot filtru līdz pat 90 grādiem.

pirms 14 gadiem  

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

bet foto polarizācijas filtram vislielākais efekts ir 90 grādu leņķī pret gaismas avotu, savukārt kino gaismas avots ir tieši aiz muguras!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"tehnisko fizikālo procesu kopumu" un vienkāršā formā? :)

Mēģini šo:
3D Technologies for Cinema and TV Explained
http://www.televisions.com/tv-articles/TV-in-3D.php

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Divaini noformulets jautajums :)
Sakuma tiek filmets ar stereoskopisko kameru un pec tam kino projece ar ipasu projektoru. Brilles ir veidotas ta, ka katra leca aiztur zinamu krasu spektru un tapec redz mazliet savadak, ka rezultata smadzenes to visu redz ka 3D. Tas ta vienkarsi runajot. Majas diez vai Tev izdosies.

pirms 14 gadiem  

Mārtiņš Briedītis, pirms 14 gadiem :

:)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Tas ir tāds diezgan sarežģīts pasākums... nu vismaz to šeit aprakstīt... Faktiski tiek apmānīta redze. Vairāk vari par to izlasīt šeit http://en.wikipedia.org/wiki/3D_Cinema

pirms 14 gadiem  

Mārtiņš Briedītis, pirms 14 gadiem :

info tur ir, bet gribētos , lai kāds izklāsta vienkāršā formā, jo visiem terminiem nespēju izburties cauri angļu val.
P.S. Paldies

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

Saņemies un izlasi Māra iedoto linku, ja Tevi tas tiešām interesē, tur ir ļoti labi un saprotami aprakstītas visas tehnoloģijas. Par cik nav vienota standarta, tiek izmantotas dažādas tehnoloģijas un neviens te nav tāds spečuks, lai Tev to tā trijos teikumos izskaidrotu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.