Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 14

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2854 skatījumi

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Uzskatu,ka baznīca ir viens ideāli izveidots uzņēmums, kurš darbojas jau n-tos gadu tūkstošus. Un pat netaisās bankrotēt. Dzīvo viņi no cilvēku ziedojumiem, bet ja paskatās kādas ir katoļu baznīcas...Uhhh, kāda nauda. Un bībele - prasti runājot- ir labi veidots reklāmas buklets. Cilvēki lasa, tic un tādā veidā notur šo uzņēmumu virs ūdens.

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Aija! simts procenti piekrītu, kamēr var kādu cirpt, vienmēr kāds cirps

Dans, pirms 14 gadiem :

Nu ja, katrs jau redz tikai to ko grib un spēj saredzēt. Bet skatīšanās uz jebkuru dzīves sfēru caur ekonomikas prizmu arī ir sava veida kults un pseidozinātne.... saucās marksisms.

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Nedomāju gan, ka uz visu skatos caur ekonomikas prizmu, bet to, ka baznīca un bībele ir kaut kas kam būtu akli jātic ar negribu piekrist. Mēs katrs ticam kam augstākam, katrai reliģijai tas ir savs dievs. Uzskatu,ka ticība tā ir katra paša izvēle,kur un ka lūgties. Bet ja man katru mēnesi baznīcai ir jāmaksā 10-tā tiesa un ja nesamaksaju, mani izslēdz no draudzes, tad gribi teikt, ka šeit neiet runa par vistīrāko ekonomiku?!

Dans, pirms 14 gadiem :

Ok, teorētiski pieņemsim ka izslēgs no kādas draudzes 4/5 locekļu. Kāds te būs ekonomiskais aprēķins? Manuprāt bankrots garantēts. :-)
1. Manuprāt loģiski, ka ziedojumiem jābūt brīvprātīgiem, lai gan Vācijā pat ir īpaša baznīcas nodeva ko administrē valsts...
2. Protams arī baznīcas sfērā ir dažas ekonomikas šķautnes, jo tā taču arī, kā saka, atrodas uz zemes nevis mākoņos un kautkā sevi ir elementāri jāuztur. Cits jautājums vai vienmēr tas ticis darīts samērīgi nepieciešamajiem izdevumiem.

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Nu redz, tu pats atbildēji uz saviem pārmetumiem. Loti iespējams, ka baznīcas pirmssākummos tiešām viss noritēja godīgi un bija balstīts uz ziedojumiem, bet tajā momentā, kad baznīcas galva saprata, ka var taču ziedojumiem uzlikt kādas robežas un visi ar labpratīgi maksāja, tad arī sāka prasīt vairāk. Un tā sniega bumba vēlās arvien lielāka.
Es ar bērnu gribēju nokristīt baznīcā, vajadzēja iet reizi nedēļā (četras ned. pēc kārtas) uz bībeles mācību un mācītājs man atklātā tekstā paziņoja:

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Katru reizi esot jāatstāj ziedojums,bet ne mazak kā 4,50 par reizi. Plus vēl kristības 50 Ls. Nu kā tev patīk, pēc tādiem tekstiem es baznīcai eju ar līkumu.

Dans, pirms 14 gadiem :

Tātad tikai 4 reizes bija paredzēts iet? Pamaz. Man bija kādu pusgadu jāiet + bērnam svētdienas skola ap 10 mēneši.:-) Un naudu neviens neprasīja. Noziedot kādu kapeiciņu jau varēja ja bija gribēšana. Nu labi, tā ir mana pieredze, tev savādāka. Žēl gan ka negatīva, bet tevis teiktajam jāpiekrīt - tāda attieksme neveicina Baznīcas popularitāti...

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Tev tik ilgi bija jāiet, jo baznīca tiešām gribēja pievērst tavus uzskatus garīgai uztverei, bet tanī baznīcā, kur es biju vairāk izskatijās pēc konveijera. Mēnesi,ķeksīša pēc, atnāci pamācījies, atstāji savu naudu - nokristījām...nākamais un tā bez gala.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 

pirms 14 gadiem  

Pāvels, pirms 14 gadiem :

Tobiš - izdomājums

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Protams, ka izdomājums kā jau jebkura reliģija uz šīs pasaules! Šobrīd ir skaidri zināms, ka Kristietība ir datējama ar apmēram 100 gadu. Vecākās šobrīd praktizējamās reliģijas, kuras nebalstās uz Bībeli ir radušas 3000 gadus pirms mūsu ēras. Bībelē ir aprakstīti tā laika vēsturiskie notikumi ar tā laika cilvēka acīm un pēc tā laika cilvēka izpratnes. Piemēram, mūsdienās zibens spēriens kokā un koka aizdegšanās cilvēkos neradīs tādas asociācijas kā tas radīja tajā laikā, kad cilvēki pieņēma, ka ar viņiem runājis pats Dievs un tas bija brīdinājums par viņa grēkiem. Jebkuras reliģijas mērķis ir kontrolēt cilvēku masas un pēc savas būtības reliģijas ir savtīgas institūcijas, kuras ir izveidotas, lai iedzīvotos un mazizglītoto cilvēku rēķina.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

kaut ko taču vajag lai dzīve būtu interesantāka,un kamēr būs aitas būs cirpēji.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.