Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdistt

+8491

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1228 skatījumi

Par ko Marc Coma šī gada (2010.) Dakāras rallijā saņēma 6 stundu sodu?

Sports » Motocikli

Cik noprotu, Marc Coma sodu saņēma par neatļautu riteņa maiņu. Un tomēr - ko tieši neatļautu viņš izdarīja? Kāpēc viņš pirms pāris dienām varēja sacīkstes laikā nomainīt riteni, bet tagad nevarēja? Varbūt kāds varētu precīzāk izskaidrot...

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Par
"The incident occurred during a neutral part of the stage, and rally rules say assistance between competitors was allowed only during racing.

Other riders warned the stewards about Coma's new wheel, and the officials made their decision after watching evidence from French TV video."
http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1151813&lang=eng_news&cate_img=145.jpg&cate_rss=news_Sports


Viņš gan esot paredzējis iesniegt apelāciju.
""I believe this is an injustice," Coma told Chile's Radio Cooperativa. "At no point was it possible to show that I changed wheels."

He indicated that he could appeal the penalty, but was more likely to reconsider continuing the rally when it resumes on Sunday."
turpat

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"tad sešas stundas tiesneši sportistam piešķīra par neatļautu riepas maiņu rallija septītajā ātrumposmā. "Koma apstājās aiz kādas mājas un, pateicoties Google, mums ir pieejamas bildes, kas pierāda, kur tieši viņš apstājās un, uz cik ilgu laiku," saka Marks Dokroks. "Visi zināja, ka viņam ir problēmas ar riepu, tāpēc skaidrs, ka ar šo riepu viņš nebija veicis 200 kilometrus. Viņš mēģināja šo problēmu atrisināt šādā ceļā, taču tika pieķerts.""
http://sportacentrs.com/motosports/10012010-koma_smaucas_un_sanem_sesu_stundu_sodu

Šajā posmā tas nebija atļauts - ir dažāda veida posmi.

Valdistt, pirms 14 gadiem :

Šos rakstus biju jau lasījis, bet nesapratu komentāru "The incident occurred during a neutral part of the stage, and rally rules say assistance between competitors was allowed only during racing". Kas ir tā neitrālā daļa un ar ko tā atšķiras no during race? Cik noprotu, ka, ja viņš riteni mainīja sacīkstes laikā, tad viss sacīkstes laiks ir During race. Vai arī tomēr nē?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tik precīzi noteikumu nianses nepārzinu, būs jāgaida, kamēr pakomentēs kāds rallija braucējs vai tiesnesis.
Skaidrs gan, ka tādā veidā noteikumi tika pārkāpti - konkrēti "Article 18-4 of the Dakar rules" - pavirši meklējot gan to uzreiz neatradu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.