Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

NekoChan

0

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 597 skatījumi

Vai 16 gados vajag pilnvaru, lai dotos uz Lietuvu?

Ceļošana » Eiropa

Esmu nedaudz apjukusi. Viens draugs, kurš agrāk dzīvoja LV, tagad jau nepilnu gadu dzīvo Vācijā. Šovasar viņš atbrauca uz Latviju, un mēs vnk kaut ko runājām, līdz beidzot tēma aizgāja par ceļošanai vajadzīgajiem dokumentiem. Viņš teica, ka viņam nekāda pilnvara neesot bijusi un 16 gados tādu nemaz nevajag. Tas tā ir tikai Vācijā vai viņš vnk kko saputrojis?
Jo es nākošgad taisos braukt uz Lietuvu (tad būs 16), bet esmu apjukusi par to pilnvaru. Man tak likās, ka tā ir vajadzīga līdz 18 gadiem, ja ceļo viens pats uz citām valstīm (viņš arī bija viens pats).

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LV portāls

+161

 
Patstāvīgi vai ar pavadoni ceļojošam bērnam vecāku pilnvarai ir jābūt; to noteikti pārbaudīs, šķērsojot ārējo robežu.
Tā kā pēc pievienošanās Šengenas līgumam uz iekšējām robežām robežpārbaudes nav, pilnvaru arī nebūs kam uzrādīt. Lai gan tas var izrādīties nepieciešams citos gadījumos, piemēram, ja robežsargiem rodas kādas aizdomas par grupā ceļojošiem bērniem.

Ja pilnvara, kurai faktiski vajadzētu būt līdzi, kad bērns ceļo patstāvīgi, visticamāk tomēr nebūs jāuzrāda, ceļojot pa sauszemi, citādi ir lidojot.

Plašāks skaidrojums par dokumentiem, kas nepieciešami, ja bērns vai pusaudzis ceļo vienatnē lasāms šeit: http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=255505

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.