Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1705 skatījumi

ko jūs domājat par elektromobīļiem?

Auto un transports » Automašīnas

ko jūs domājat par elektriskajiem auto?
1. vai tiem ir nākotne pasaules tirgū?
2. vai ir vērts attīstīt šo nozari?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis Bensons

+688

 
norvegija viss notiek tiek taisitas elektro uzlades vietas pie lielveikaliem un stavlaukumos un ne par kosmiskam naudam ka tas tiktu darits latvija, jo pie mums bez miljona faktiski neko nevar iesakt. un itka cilveki perk tos autinjus un izmanto galveno kart pilsetas vajadzibam. uzlade nemaksa neko. brauc pa freiju tikai noperc auto.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Visam savu laiku ir sava niša. Vinilam bija nākotne, magnētiskajām lentām un kasetēm tāda bija, kompakdiski arī labu laiku turējās tirgū. Attīstīt elektromobīļu nozari noteikti nav vērts - pārāk daudzi ir izpētījuši un izsituši labumu no tā, kas iespējams. Tad jau drīzāk atgriezties pie gāzes ģeneratoru idejas - iemet sauju žagaru krāsniņā un pukšķini uz priekšu. Pagaidām elektriskai enerģijai ir maza energoefektivitāte, akumulatoriem maza energoietilpība un liels svars. Automašīnām ir pārāk liela masa, kura jāpārvieto viena vai divu cilvēku dēļ. Pagaidām maršruta taksometri veiksmīgi konkurē ar pilsētas elektrotransportu - tramvajiem un troleibusiem, neskatoties uz to, ka sliedes un vadi tika par brīvu no krievu laikiem.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Nejau elektrība ar benzīnu Rīgā konkurē, bet efektīva izdzīvošana ar neefektīvu saimniekošanu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Kaut kad nāksies pāriet pie elektromobiļiem, bet līdz tam vēl jāizsmeļ naftas rezerves ziemeļu ledus okeānā un citās vietās. Kad naftas cena pārniegs to līmeni, kas ir elektromobīļu izmaksām, tad elektromobīļus ražos benzīnnieku un dīzeļu vietā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Elektromobiļiem absolūti ir nākotne, jo nafta un gāze ir ierobežoti resursi, kas pietiks gadiem 40-50, ne vairāk.
Pterodaktil, elektriskajai enerģijai ir krietni lielāka energoefektivitāte nekā benzīnam un gāzei, kur pie riteņiem nonāk labi ja 30% enerģijas. Elektromotoriem tas ir ap 90%. Vajag ne tikai akumulatorus skatīt, bet kopā ar dzinēju. Elektrodzinēji pa vienam uz katru riteni būs tikai nedaudz lielāki, nekā bremžu diski, pie tam daļēji pārņemot to funkciju. Žagaru krāsniņai izmēri un svars pret ražoto enerģiju ir pārāk lieli, efektivitāte ir lielāka nekā benzīnam, tas jā.
Vienīgā problēma palikusi ir enerģijas uzglabāšana. Litijs pasaules trijās raktuvēs ir palicis labi ja 5 gadiem, kuros paredzēti tikai portatīvie un mobilie, ne auto. Pie tam tās valstis nebūt nav tās mierīgākās. Par uzlādes ātrumu, tas ir jau atrisināts un tuvākajos piecos gados būs tirgū. Un arī infrastruktūra to var atrisināt - iebrauc Statbaterā un nomaini visu akumulatoru. Pistole, vai slots, taspatsvi

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.