Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2900 skatījumi

Vai es kaut ko varu darīt lai nebūtu jāmaksā par trešo TA, ja man atkārtotajā apskatē atrada kaut ko ko pirmajā apskatē neatrada?

Auto un transports » Automašīnas

Gāju uz apskati un pirmajā reizē pateica, ka jāsataisa bremzes. Kad viss bija sataisīts gāju uz otru apskati, šoreiz ar bremžiem viss bija kārtībā, bet tagad pateica, ka jāsataisa pakaļējais tilts. Sanāca tā, ka pirmajā reizē to nepamanīja un tagad atkal samaksāju normālu summu tikai lai neizietu apskati. Sanāk, ka džeks kurš veica apskati pieļāva kļūdu un tagad man dēļ viņa būs jāmaksā trešo reizi. Vai ir kaut kas ko lietas labā varu darīt?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Tehniskā apskate ir paredzēta, lai novērtētu auto tehnisko stāvokli un tu neapdraudētu ne sevi ne citus ceļu satiksmes dalībniekus. Diemžēl apskates darbinieki ir tikai cilvēki, kas var kļūdīties nejauši vai arī speciāli pielaist kļūdas un "čakarēt" tevi. Ja bojājums ir būtisks, tad jāpriecājas, ka tas tika pamanīts, no otras puses ir dzirdēts par gadījumiem, kad nākamo reizi, nesalabojot norādīto bojājumu, apskate pat pie tā paša inspektora tiek izieta bez aizrādījumiem.
Par tiesisko pusi - tehnisko apskati regulē MK noteikumi Nr.466, kuru 10.punkts ļauj atkārtotajā pārbaudē konstatēt bojājumus, kuri nebija pamanīti pamatpārbaudē. Savukārt 9.nodaļas 65.-71.punkti apraksta kā rīkoties strīdu gadījumā. Tā kā CSDD vairs nesēdi, tad piecu dienu laikā tu vari rakstīt iesniegumu un lūgt veikt atkārtotu pārbaudi (izlasi 66.-68.punktus).
Visi noteikumi šeit: http://likumi.lv/doc.php?id=88101

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
situācija, ka atkārtotā apskatē atrod un piesienās lietām, kas atzītas par labām pirmajā apskatē nevar būt, jo atkārtotajā pārbauda TIKAI pirmajā reizē izbrāķētās lietas.

pirms 13 gadiem  

Dāvis Strazds, pirms 12 gadiem :

Tā nav tiesa!!! ,jo atkārtotā apskatē var cilvēks atbraukt ar lielākiem defektiem, piemēram, pirmajā reizē bremzes strādāja (darba) otrajā vispār nestrādā- un tamlīdzīgas lietas, kā jau JanKa teica:"Tehniskā apskate ir paredzēta, lai novērtētu auto tehnisko stāvokli un tu neapdraudētu ne sevi ne citus ceļu satiksmes dalībniekus.."

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

esmu vairākas reizes braucis uz atkārtoto apskati un VIENMĒR ir pārbaudītas TIKAI tās lietas, kas pirmajā reizē atzītas par nederīgām, tāpēc atļaušos Tev nepiekrist.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Griezies Patērētāju aizsardzības Birojā

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu varbūt, ka var mēģināt vērsties Cilvēktiesību aizsardzības birojā, bet tik pat labi tas džeks var pateikt, ka pirmajā reizē, kad viņš skatījās, tas tilts bija kārtībā.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.