Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+73

 
  • 11

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 7350 skatījumi

Kur Lietuvā (pēc iespējas tuvāk Rīgai) var iegādāties/uzstādīt gāzes iekārtu? Vai (un par cik) tas ir lētāk kā LV?

Auto un transports » Cits

Ir dzirdēti stāsti, ka tur tas ir daudz lētāk nekā pie mums un arī ka pašas iekārtas maksājot lētāk. Bet tas viss ir dzirdēts tikai baumu līmenī.

Būtu jauki, ja kāds varētu padalīties ar reālu pieredzi un kontaktiem.

Paldies! :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Miks Silacērps

+220

 
Nav jēgas likt Lietuvā, jo ar tādu iekārtu bez sertifikāta TA neredzēt, kā arī būs problēmas ar garantiju. Pēdējā laikā licencētas LV firmas ļoti nelabprāt pārbauda citur liktās iekārtas un neizsniedz sertifikātus (jo priekš kam riskēt pārdesmit LVL dēļ.). Kvalitatīvi uzstādīta gāzes iekārta Lietuvā izmaksās +/- tikpat, cik LV. Protams, mistiskie kaktu kantori piedāvās lētāk, bet neiesaku. Vai Tu gribēsi braukt uz garantijas regulēšanām uz Lietuvu? Ar ceļa izdevumiem tas pasākums sanāks dārgāk nekā uzstādīt tepat LV tuvāk mājām.

pirms 14 gadiem  

Kristaps Bargs, pirms 14 gadiem :

vai tad ir kaada starpiiba kuraa valstii tu liec iekaartu, sertifikaati tak visaam valstiim tiek doti vienaadi, varbuut kaut kaads co liimenis pieljaujamais atshkjiraas, bet nu shaubos vai tas buus lielaaks par latvijas pieljaujamo...

Vents Lodziņš, pirms 14 gadiem :

Iet runa nevis par kādu mistisku ES sertifikātu, kurš, iespējams, varētu būt nosacīti unificēts, bet par dokumentu, kurš Tev būs jāuzrāda CSDD agregātnumuru salīdzināšanā kopā ar auto, kad Tu vēlēsies šo p;arbūvi legalizēt LR. Un tad no Tevis tikas pieprasīts A5 formāta pelēcīgi dzeltens dokuments ar pilno nosaukumu - sērijveidā pārbūvēta transportlīdzekļa atbilstības apliecinājums ( http://www.csdd.lv/documents/normativiedokumenti/noteikumi/mk/mk_446_p1.pdf ,un, ja tāda nebūs, tad nekā.

Vents Lodziņš, pirms 14 gadiem :

Kādreiz tiešām varēja likt pie braļukasiem un tad LR pirkt šo sertifikātu ( apt 25 Ls), bet, kā tauta runā, tad to TAGAD izdarīt ir grūtāk, ja ne neiespējami. Ja esi dikti safanojies par to lietu, tad VISPIRMS atrodi LR kantori, kas Tev to doc ar to braļukas dujos iekartas papiras un faktas rakstīs, tad tik vari sākt. Lai veicas !

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

1. Ja meklē lētu variantu vecai mašīnai - meklē lietotu "klasiku" pie kāda vietējā, lai nebūtu problēmas ar CSDD sertifikātu. Domāju, ka latos 120-150 ar restaurētiem būtiskākajiem mezgliem iekļausies.
2. Ja meklē variantu mašīnai ar plastmasas ieplūdes kolektoru (kurš pie pirmā gāzes "šāviena" sašķīst gabalu gabalos), un tādi ir pārsvarā visām mašīnām pēc 2000 gada, tad būs jāliek iesmidzināšana un tad aizmirsti par lietuviešiem, poļiem u.t.t. Ne jau sertifikātā problēma. Vispirms: iesmidzināšanas sistēmas gan prasa regulāru pieregulēšanu, kuru var veikt tikai ar atbilstošu datoru/adapteri. Turklāt pieregulēšana bieži tiek veikta vairākkārt piebraucot uz regulēšanu tieši pirmā mēneša laikā. Otrkārt: smidzināšanas sistēmām lielākais klupšanas akmens bija un palika smidzinātāju kvalitāte/darba mūžš. Praktiski pēc 20.000 km, bet varbūt pēc 5-10 vai 30k tev būs jāmaina smidzinātājs/smidzinātāji un jāpārkalibrē kompis. Maskavā tāpēc kādreiz šprici vispār neuzstādīja ne-maskaviešiem...

pirms 14 gadiem  

Miks Silacērps, pirms 13 gadiem :

Nu nu, ar to iesmidzinātāju maiņu Tu, manuprāt, pārspīlē. Normāli iesmidzinātāji darbojas ilgi, par kompja regulēšanu - tas ir baigi individuāli katram auto, protams, sākumā būs vairākas reizes jāregulē, kamēr atrod vadītājam vēlamo risinājumu (jāpatur prātā, ka ir iespējams ar iešprices iekārtu panākt lielāku dzinēja jaudu nekā darbojoties ar benzīnu, tomēr tanī mirklī patēriņš ir debesīs), bet, kolīdz tas ir izdarīts, vizīte pie gāzes meistara būs nepieciešama, ja pirms TA nebūs atgāzes kārtīb

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uzlikt gāzi Latvijā (ja labi pameklē) izmaksās nebūt daudz dārgāk kā Leišos ņemot vērā (sertifikātu) ,domāju tas nav to vērts!!!!! Liec tepat nebūs problēmu,būs garantija vietējā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Iemet aci lietuviešu sludinājumu portālos! Vismaz mēs tā darījām un tīri ātri visu dabūjām... ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Protams ka mazliet lētāk ir, vēl jo vairāk ka lietuvā noteikti ir daudz ekstrasensi kas pateiks kāda mašina tev ir un kādas baumas esi dzirdējis, bet patiesībā sanāk kādi 30% lētāk, BET nevajag aizmirst par sertifikātu priekš csdd!

pirms 14 gadiem  

Reinis, pirms 14 gadiem :

1991. gada SAAB 9000 2,3L bez turbīnas ;)

Dzirdējis es esmu tik, cik uzrakstīju. :)

Imants ..., pirms 14 gadiem :

tieši tā-var būt problēmas ar sertifikāta dabūšanu...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

es pats uzstadu autogazi un esmu saskaries ar LT uzstaditu iekartu,kvalitate pat ne uz pusi neatbilst prasibam!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Varu piedāvāt uzmontēt lietotu pirmās paaudzes gāzes iekārtu. Izmaksas(darbs+iekārta) būs no 150-200Ls

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jelgavā viens cilvēks liek gāzes iekārtas, nav dārgi.
atrodi draugiem.lv viņu un pajautā - Haralds Pumpišs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ir vietas, kur var uzlikt bez PVN, sanaak mazliet lētāk, pats uzliku b4 2.0 špricnieci par 460Ls

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

mēs Lietuvā likām, un viss ir OK! :)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.