Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mikka Vikmae

+783

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1884 skatījumi

sariksme un sastrēgumi!

Auto un transports » Cits

Kā dēļ Rīgā kā ir lietainas dienas, tā sastrēgumi dubultojās? Nav tak tādi ātrumi kā uz šosejas, kur var saslīdet un akvaplanēšanas...Kā lietus, tā visi kaut ka velkas, čakarējās un ļurkājās!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Iemesli var būt dažādi.
Piemēram, peļķes. Pats (ne tikai es) šodien bremzēju satiksmi, jo biju pārmīzis, ka mašīna peļķē paliks. Braucu lēnām, lai ūdens netiek iekšā...
Slīdēšana. Man. Nezinu, kā ir citiem šoferiem, bet domāju, ka tā pat. Lietainā laikā auto slīd, līdz ar to, lai veiktu pagriezienu krustojumā pa kreisi, nav nemaz ik viegli ātri uzsākt braucienu. Līdz ar to nav drosmes strauji uzsākt braukšanu, kā sausā laikā, tāpēc labāk pagaida.

pirms 14 gadiem  

Edgars Simenovskis, pirms 14 gadiem :

Slikta redzamība un slīdēšanas iespēja bremzējot, tāpēc tiek ievērotas lielākas distances. Bet ja ietur lielākas distances, tad pie zaļās gaismas pārbrauc mazāk mašīnu.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Unknown™

+5089

 
Pieņemu, ka tas ir tapēc ka izveidojās lielas peļķes,zem kurām nav zināms kas atrodas un tapēc visi caur tām( kuras nav maz) brauc lēnām!

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Jā, iedomājoties vien kādu ikdienišķu bedri zem peļķes, nu nemaz negribas tur iekšā braukt, par ātrumu vispār nerunājot. Loterija.

Unknown™, pirms 14 gadiem :

Nav jau jābūt bedrei lai izveidotos peļķe...

Mārcis Keišs , pirms 14 gadiem :

Iet runa par bedri, kas ir lielā peļķē...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Papildinot iepriekšējos atbildētājus
- ātri braucot peļķē var bez numuriem palikt
- cenšos apbraukt un piebremzēt pie peļķēm, ja uz ietves ir gājēji, lai neapšļakstītu
- pamatīga lietus laikā redzamība ir apgrūtināta, piemēram, braucot "rāvējslēdzējā" ir daudz grūtāk saprast vai vadītājs no blakus joslas tevi laiž vai nē, saulainā laikā redzi, ka ar galvu pamāj, bet lietu un tumsā labāk pasignalizēt ar gaismām; braucot pa Brīvības ielu vakar no pretīmbraucošajiem dažviet varēja dabūt tādas šļakatals, ka uz mirkli redzamība bija 0, gribot negribot nācās braukt ar lielāku distanci

pirms 14 gadiem  

Mikka Vikmae, pirms 14 gadiem :

nu nez, par to slīdēšanu, ja ātrums ir max 20 km/h - sastrēgumā, kad nav lietus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Lietainā laikā ir apgrūtināta redzamība, īpaši pa sānu logiem. Lai pārliecinātos, ka neviens netraucē un ceļš ir brīvs vai arī citi dod ceļu vajag vairāk laika, (un tā katrai mašīnai). Par to slīdēšanu tās ir muļķības, jo braukšanas uzsākšanu tas netraucē, arī peļķes sastrēgumus nerada, bet tikai samazina ātrumu, ja vadītājs negrib nošķiest gājējus. Tas kas notiek liela lietus laikā Krasta ielā un dažās citās vietās nav peļķes, bet gan vietēja mēroga plūdi.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.