Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1292 skatījumi

Lieta tada,iedevu pazinam masinu vins aizbrauca un izradas ka ir tada lieta ka vinam ir atnemtas tiesibas ir policija apturejusi .

Auto un transports » Cits

Tada lieta iedevu pazinam savu auto,izradas vinam ir pus gadu atpakal ir atnemtas tiesibas,vins braucis ir un parkapis atrumu,ir apturejusi vinu celu policija vins ir ticis cauri ar krievu tiesibam,bet sodu ar ir dabujis 20lati,tos 20latus vajadzeja 30dienu laika samaksat,nu ta tagad man atnaca vestule ka tada lieta ka ir tads vaditajs un ka ir konstatets ka vinam ir atnemtas vaditaju aplieciba,un man ir uzlikts uz masinu 200lati sods,bet parkapejs ir mans pazina,es te ar vinu runaju un man vins solija ka nokartos bet neka,ko man darit iet tiesa vinu sudzet,jo es ar masinu neko nevaru izdarit kamer sods nau nomaksats un vins izradas netaisas maksat,ko man tada lieta darit,iet tiesa vinu sudzet,un ka tas jadara un cik tas maksa?Varbut var to sodu parlikt uz vinu lai nau uz masinu,vai tada lieta ir iespejama?vai ko citu?ko variet ieteikt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pārlikt neko nevar, ja labprātīgi nevarat vienoties ar paziņu par soda nomaksu, tad nāksies maksāt pašam visu summu, un pēc tam vērsties tiesā un piedzīt jums radušos zaudējumus, lai gan iespēja, ka kaut ko saņemsiet ar vai bez tiesas, ja cilvēkam nav ienākumu un maksāt nevēlas, ir ļoti apšaubāma, drīzāk iztērēsiet vēl vairāk naudas un tāpat neko nepanāksiet. Šādus automašīnām uzliktus sodus uzņēmumi maksā par saviem šoferiem regulāri, labi, ja šoferis vēl ir štatu sarakstos, tad vat atvilkt naudu no algas, bet, ja vairs nav, tad jāmaksā ir īpašniekam. Savas automašīnas uzticēšana citām personām ir ļoti muļķīga rīcība, tik pat labi, jūsu paziņa varēja izraisīt autoavāriju, un tad jūsu OCTA jau maksās 3 x vairāk.

pirms 11 gadiem  

Jānis Bērtiņš, pirms 11 gadiem :

Ja bet es te intresejos CSDD un man vini teica ka var tiesaties un ka vinam tiesa var piespriest vinam darba stundas atstradat un to sodu man no masinas nonem,un vel tada lieta ka vins visam piekrit un ir uz to gatavs ka es tiesa sniegsu papirus,ko razvi tiesa neko nevar izdarit ja vins pats ir mani piemanijis un neteica ka vinam tiesibas ir atnemtas ,ka es parliecinats esu ka vinam ir tas tiesibas un vins atzist to vainu.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Nu, tur jau viņam pašam ir jāvēršas tiesā, un jālūdz aizstāt sodu ar piespiedu darbu vai samazināt, nezinot lietas apstākļus konkrēti atbildēt nav iespējams, jebkuram pārkāpumam ir paredzēta minimālā atbildība, un mazāku par minimālo atbildību nemaz sodu nav iespējams piemērot, ja persona tiek atzīta par vainīgu tiesā vai arī sods nav noteiktajā termiņā pārsūdzēts un tas ir stājies spēkā.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Ja nokavēsiet pārsūdzēšanas termiņu, sods stāsies spēkā un tas būs jānomaksā, jums vai viņam vai solidāri uz pusēm, tas jau ir kā paši vienosieties.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

vispār jau jocīgi, ka zin vainīgo, bet sodu piemēro auto īpašnieku. vai tas vispār ir pareizi? protams vieglāk ir piemērot sodu, kas ir ar mantu, jo tad lielāka varbūtība, ka sods tiks apmaksāts. neizskatās ļoti demokrātiski. tas ir kādā likumā rakstīts, ka tā var darīt?

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Kurš teica, ka mums ir godīgi likumi? Protams, ka tas ir netaisnīgi. Kādus likumus mūsu gudrie pieņēma, tādi ir un jāievēro.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Vispār jau transporta līdzekļi nav paredzēti, lai tos tāpat paziņām aizdotu pavizināties, to darot jūs uzņematies atbildību un visus riskus, kas ar to ir saistīti, lai savus riskus samazinātu, ir paredzēta virkne mehānismu, piemēram, noslēdzot transporta līdzekļa nomas līgumu un paredzot to, ka iznomātājam ir jāsedz visi izdevumi, soda naudas, utt., kas ir saistītas ar transporta līdzekļa atrašanos to rīcībā, dalību satiksmē, utt. Valsts tikai cenšas maksimāli vienkārši iekasēt soda naudas.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Uzliekot atbildību uz automašīnas īpašnieku un apgrūtinot transporta līdzekli, valsts nodrošina to, ka ātrāk vai vēlāk automašīnas īpašnieks tāpat būs spiests sodu samaksāt, vai arī nevarēs izmantot savu transporta līdzekli.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Pa purnu !

pirms 11 gadiem  

Jānis Bērtiņš, pirms 11 gadiem :

ja tur jau talieta ,ka es bij ielidis majaslapa Csdd un tur man ir konkreti rakstits ka man nau jaapmaksa tas sods bet vins ir uz masinu bet parkapejs ir vins.un pa tiem likumiem es pilniba saprotu,kaja masinu uzsticas svesam vai pazinam ir japarliecinas ka vai vinam ir tas autovaditaju tiesibas,un lieta tada ka ja man tak vins vinas paradija,bet izradas ka vinu toreiz aptureja vinam nebij lidz tapec vvinam vinas bij,jo ka mes bijam aizgajusi uz Policiju ta tur mana klatbudne atnema,

Oto , pirms 11 gadiem :

LAPK ir teikts, ka uzliek sodu transportlīdzekļa vadītajam nevis auto. Uz kāda pamata ir uzlikts liegums auto?

Uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no divsimt līdz trīssimt latiem.

Jānis Bērtiņš, pirms 11 gadiem :

Ja turjau talieta,bet uz auto tas sods stav un ja es gribu maksat cela nodokli vai pardot ta sanak ka man jamaksa tie 200ls ta hulis raksta ka ir uzlikts uz auto vaditaju.ta lai liek uz vinu un lai masinu liek miera?vot es to galigi nesaprotu,briziem tadi likumi ka pat nesaprast vinus.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.