Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2536 skatījumi

Kaa iisti ir ac CP?? vinji var apstaadinaat bez iemesla uz dokumentu paarbaudi?

Auto un transports » Cits

un kaa ir ar alkoparbaudi?? vai, ja es braucu ieveerojot CSN vinji mani var staadinaat??

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
MANUPRĀT:
Tiesības stādināt ir, bet lai apstādinātu, ir jābūt iemeslam. Dokumentu pārbaude nav iemesls.
Alkohola pārbaude ir iemesls, bet tikai tad, ja esi radījis aizdomas par alkohola lietošanu - braucis līkločiem vai tamlīdzīgi. Protams kā iemeslu var nosaukt, ka operatīvā meklēšanā ir tieši tāda modeļa un krāsas automašīna, kādā Tu brauc. :) Jebkurā gadijumā policistam apturot mašīnu ir jāstādas priekšā un jānosauc apturēšanas iemesls. Par reidu to var uzskatīt tikai tad, ja stāv vismaz 2 ekipāžas ar iespēgtām bākugunīm.

Līdz ar to protams var dir$ties un tēlot savu tiesību zinošu speciālistu, bet no savas pieredzes saku, ka ja pats zini, ka viss tev ir kārtībā - labāk viņiem uzsmaidīt, parādīt dokumentus, kas aizņems varbūt 15 sekundes un mierīgi braukt tālāk. Moš tādā veidā viņi lieku reizi izķer kādu šmigainu pāķi...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Iveta

+5701

 
Labs jautājums patiesībā, jo atradu, ka:
CP instrukcijas 40. punkts nosaka, ka transportlīdzekli var apturēt šādos gadījumos:
"40.1. ja ir pamats domāt, ka pārkāpti Ceļu satiksmes noteikumi vai izdarīts cits likumpārkāpums;
40.2. ja nepieciešams brīdināt vadītāju par ceļu satiksmes īpatnībām vai ceļu satiksmes apstākļu maiņu;
40.3. ja nepieciešams izdarīt vadītāja vai transportlīdzekļa pārbaudi, tai skaitā, masveida pārbaudi."

CP instrukcija nav autovadītājiem saistoša. Bez tam tā satur likumos neparedzētu vadītāja vai transportlīdzekļa pārbaudi, tai skaitā, masveida pārbaudi.

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS Par policiju
"12. pants. Policijas darbinieka vispārējās tiesības
...
18) pēc Valsts policijas vai teritoriālās policijas pārvaldes priekšnieka norādījuma plānotu pasākumu izpildes laikā apturēt transportlīdzekļus un izdarīt to apskati (izņemot diplomātisko un konsulāro pārstāvju transportlīdzekļus), lai aizturētu meklēšanā izsludinātas personas un transportlīdzekļus vai atklātu transportlīdzekļu vadītājus, kuri vada transportlīdzekli alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām;"

Iveta, pirms 14 gadiem :

bet jautājums jau bija par CP!

T. L., pirms 14 gadiem :

Celu policija ir tadi pasi policisti,ka,piemeram,kriminalpolicija vai iecirknu inspektori.Visa policija sastav no vairakam apaksstrukturam.Uz jeb kuru policistu vispirms attiecas "Likums par policiju",kas reglamente tas darbibu un nav starpibas vai vins ir CP vai krim.pol.Visi citi,piemeram,Ministru kabineta noteikumi vai instrukcijas jau nak pec tam un tie nedrikst but pretruna ar likumu.Likums ir jaievero pirmais.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viesturs M.

+61

 
Manuprāt, lai visus pēc kārtas stādinātu, jābūt policijas "rēdam" ar numuru, uz kura pamata arī aptur. Vismaz es saprotu, ka, ja rēds nav un nav "aizdomu par pārkāpumu", apturēt nevar, lai "pārbaudītu dokumentus" utt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"Jautājums: Vai ceļu policistiem, lai staadinaatu kaadu mashiinu un parbaudiitu dokumentus attieciigaa tl vaditajam, ir nepiecieshams kaads iemesls, vai cp darbinieki var staadinaat kautvai visas garaam braucoshaas mashiinas bez iemesla
Atbilde: Valsts policijas darbiniekiem ir tiesības apstādināt jebkuru transportlīdzekli, to atļauj "Likums par policiju". "
http://www.vp.gov.lv/jautajumi.php?catid=4
Valsts policija

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jap, tieši tā, lai uzzinātu kas tas ir par cilvēku, varbūt viņš ir izsludināts meklēšanā. Bieži viņus redzu Salaspilī pie dzelzceļa pārbrauktuves. Un viņi principā stādina visas mašīnas pēc kārtas.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.