Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Baiba Eglāja

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1160 skatījumi

Vai pastāv iespēja apspriest uzlikto sodu, cerot to samazināt?

Auto un transports » Cits

Situācija sekojoša.
19.09. uz Krustabaznīcas ielas (virzienā uz Čiekurkalnu) pie dzelzceļa barjeras, kamēr brauca vilcieni, "nomira" mašīna. Ieslēdzu avārijas gaismas un paliku stāvam samērā ilgi nobloķējot satiksmi. Pēc laiciņa kāds izpalīdzīgs vīrietis palīdzēja pārstumt mašīnu pāri sliedēm, taču tas arī viss. Aiz sliedēm pa labi bija teritorija, kurā pašas spēkiem ieripināju, lai nebūtu uz ceļa. Izzvanījos krustu šķērsu, meklējot kādu, kas aizvelk, bet bez rezultātiem. Ņemot vērā faktu, ka biju saslimusi gāju mājās. Mašīnu atstāju turpat,jo nebija izvēles, viņu nevarēja iedarbināt. Izpētīju, ka nav zīmes vai līnijas, kas aizliegtu stāvēšanu.
Tagad pienāca sods 40,- Eiro.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
1) par ko sods?
2) adm. pārkāpumu var lūgt aizstāt ar mutisku brīdinājumu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uzraksti iesniegumu un palūdz lai pārskata soda apmēru. Ko tu vari zaudēt?

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Nav man atbildes, bet jūtu līdzi :(

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

"Piespiedu apstāšanās gadījumā vietās, kur apstāšanās vai stāvēšana aizliegta, transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai atbrīvotu brauktuvi un nogādātu transportlīdzekli vietā, kur apstāšanās un stāvēšana nav aizliegta."
Vai tur nav privāta teritorija? Izpēti protokolu, par kādu CSN un APK punktu šis sods ir uzlikts.

pirms 10 gadiem  

Baiba Eglāja, pirms 10 gadiem :

Izpētot to pantu, sanāca, ka Par stāvēšanu: vietās, kur transportlīdzeklis neļauj braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos;

Privāta, visticamāk, ka ir. Pajautāt vai var īsti nebija kam, vienam cilvēkam prasīju, teica,ka varot, bet kur garantija, ka tas cilvēks ir piederīgs tai teritorijai. Un iespējas aizbraukt mašīnu nebija. Tagad mašīna servisā, aizgāju pakaļ soda kvītij.. tur iemeslā bij kaut kas diezgan nesaprotamā latviešu valodā uzrakstīts

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Varbūt tur brauc kravas furgoni vai kāda cita lielgabarīta tehnikai kurai pagrieziena diametrs daudz lielāks, vai traucēji kādā citā veidā. Tas, ka pirms tam auto saplīsa un aizstūmi nost no sliedēm, nebūs pietiekams iemesls, lai sodu mīkstinātu, ja pēc tam atstāji stāvēšanai neatļautā vietā.
Iespējas ir vienmēr, jautājums cik tas izmaksā, arī pilnīgi iznīcinātus auto pēc avārijas neatstāj ceļmalās, bet ved prom.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Jāskata konkrēta vieta, bet ja tā ir privāteritorija, tad uz to var attiekties īpaši noteikumi, ja nemaldos.

Baiba Eglāja, pirms 10 gadiem :

Jā, protams, visādi var būt. Arī evakuatoru es varēju izsaukt tikai esmu medicīnas vidējais personāls un liekas naudas šādām ekstrām man nav, ņemot vērā, ka braucu no aptiekas un nauda aizgaja pa medikamentiem. :D
Es naivi cerēju, ka nākamajā dienā man izdosies mašīnu aizvilkt no turienes, bet pati pēc tā likteniga vakara "nogāzos" pavisam. Mans auto ir 1985.gada un mēdz sagādāt brīnumus. Taču šoreiz tiešām nebija apzināti.
Vēl neesmu pārliecināta vai vispār pa brīvdienām tā teritorija ir vaļa

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.