Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivars

+4247

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1369 skatījumi

vai drīkst prasīt autentificēšanos ar interneta bankas paroli citās, ar banku nesaistītās vietnēs?

Bizness un finanses » Cits

pēdējā laikā pamanu, ka sarodas vietnes, kurās jāautentificējas ar interneta bankas paroli. Kā rakstīts interneta bankas lietošanas līgumā, pieejas informāciju nedrīkst izpaust "trešajām" personām. Varbūt kāds zina, "kur tas suns aprakts"?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, jo, pirmkārt, katra banka pati pārliecinās par jebkuras šādas lapas likumīgumu un, otrkārt, jebkuras darbības šajās lapās apstiprina pats bankas konta turētājs. Par autorizēto personu tiek nosūtīts tikai personas vārds, uzvārds un personas kods un visas šīs lapas ir valsts iestādes vai uzņēmumi, kas konkursa kārtībā pilda valsts pasūtījumu. Bet vai autorizēties vai neautorizēties ir paša klienta ziņā. Ja tas jūs uztrauc, tad vienmēr pastāv iespēja izmantot citus ceļus.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

ne vienmēr ir valsts iestādes vai kas izpilda valsts iestāžu pasūtījumus.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nosauciet kādu piemēru, kur nav? Visas tās ir pašvaldības, valsts lapas ar informāciju no valsts pārziņā esošajām datubāzēm, vienīgais izņēmums ir Lursoft datubāze, kas ir uzņēmums, kas ir uzvarējis valsts rīkotajā konkursā un savus pakalpojumus sniedz saskaņā ar līgumu starp valsti. Autorizēšanās ar bankas identifikatoriem internetā nav gluži tas pats, kas maksājuma veikšana caur kādas Latvijas bankas internetbanku. Pēdējā gadījumā nekādi dati lapas uzturētājam nosūtīti netiek.

Ivars, pirms 13 gadiem :

piem. Ideju Foruma lapā (http://www.idejuforums.lv) es neatrodu nevienu mājienu par saistību ar valsts vai pašvaldības pasūtījumu.
Bet šeit lasāms, ka sadarbība notiek tikai ar dažām bankām - http://www.e-biblioteka.lv/lv/ka-lietot/

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ideju foruma lapa ir Finanšu ministrijas piešķirts sabiedriskā labuma statuss, bet Nacionālā bibliotēka ir Kultūras ministrijas pārziņā. Pie tam idejuforums.lv es neatradu nekādu autorizācijas iespēju ar kaut vienu internetbankas starpniecību. Ja ar to domājāt šīs organizācijas bankas kontu Swedbankā, tad Swedbankā konti ir gandrīz jebkuram sevi cienošam uzņēmumam.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Paseko kā mainās adrese, kad izmanto šos pakalpojumus, vispirms tu esi lapā X, tad tevi pāradresē uz bankas lapu (par to, ka tiešām esi bankas lapā vienmēr var un vajag pārliecināties pēc SSL sertifikāta). Bankas informāciju tu ievadi bankas lapā, nevis X lapā!.Pēc tam, kad sekmīgi esi identificējies, bankas lapa nosūta informāciju X lapai: "Apstiprinām, Vārds,Uzvārds,personas-kods grib Jums piekļūt". Uztraukumam nav pamata, lapai X(trešajai personai) pieejas informacija netiek izpausta un viņiem nav iespējams piekļūt tavas internetbankas ne pieejas parolēm, ne kam citam.
Ja tomēr ir stress, tad, atgādināšu, ka kodiem, kurus izmantot internbankās parasti ir divi veidi, 1., kuru ievada pieslēdzoties un arī izmantojot iepriekš minētos pakalpojumus un 2. ko ievada, kad apstiprina kādu darbību. Tāpēc, pat pieņemot neiespējamo un ļaunāko, ka kāds ļaundaris ir uzzinājis paroli un pieejas kodus, apstiprinājuma kodi viņam nebūs zināmi un pārskaitījumus viņš nevarēs veikt.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.