Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1032 skatījumi

Vai ir jēga sūdzēt tiesā, lai saņemtu kompensāciju?

Bizness un finanses » Cits

Sveiki!
Pirms 2 gadiem man nezināmā veidā uz mana vārda tika reģistrēts uzņēmums, kurš no valsts gribēja izkrāpt naudu- noviltojot dokumentus, kuru it kā parāda to, ka uzņēmums ir pārmaksājis valstij nodokļus un pārmaksāto summu var saņemt sev (vai kaut kas tamlīdzīgs bija). Protams, bija nopratināšana finanšu policijā, kur arī man pateica paši, ka es neesmu vainīgs, vaininieku atrada. Taču pirms dažiem mēnešiem atnāca vēstule no VID, ka man valstij ir parāds par nesamaksātajiem nodokļiem un "mans uzņēmums" ir atzīts par maksātnespējīgu. Arī tur es aizgāju un no tiem parādiem mani atbrīvoja un noskaidroja, ka uzņēmuma dibināšanas dokumenti ir parakstīti bez manas klātbūtnes. Tikai tagad ir šāda problēma- uzņēmums vēl aizviens ir uzņēmumu reģistrā. Cik man stāstīja VIDā, tad tas var ietekmēt nākotnē iespēju pašam nodibināt SIA. Vai šajā gadījumā ir jēgas vaininiekiem pieprasīt kompensāciju par visu šito skraidīšanu kā arī zināmā mērā par personas cieņas aizskaršanu?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kompensāciju Latvijas Republikā saņemt ir praktiski neiespējami, ja vien Jums nav nodarīti taustāmi zaudējumi, kurus varat pierādīt dokumentāli, taču tiesā Jums būtu jāgriežas jebkurā gadījumā, kaut vai pieprasot tiesai slēgt šo uzņēmumu no Uzņēmumu reģistrā un dokumentāli atzīstot Jūs par cietušo. Kā jau Jūs norādījāt, laiks iet un VID sūta vēstules Jums, kā uzņēmuma dibinātājam, kas liecina par to, ka valsts iestādei nav bijis nekāda pamatojuma uzskatīt Jūs par neiesaistīto pusi un visu uzņēmuma krāpnieciskāo shēmu vaininieku. Griezieties tiesā, pieprasīt atzīt savu parakstu uz uzņēmuma dibināšanas līguma par spēkā neesošu un uzņēmumu par likvidētu, tad arī Jums nebūs nekādi šķēršļi turpmāk nodarboties ar uzņēmējdarbību, kā arī iespējams, ka šī lieta būs par pamatu tiesas lēmumam saukt vainīgās personas pie atbildības, izdalot atsevišķu procesu un nosūtot to izmeklēšanai uz prokuratūru.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
kautko tu te nestāsti līdz galam...
kā var bez Tavas ziņas var reģistrēt uzņēmumu uz Tava vārda???
kapēc tiklīdz neuzzināji par savu uzņēmumu, Tu to nenolikvidēji (ja jau tas ir Tavs)?

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.