Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1638 skatījumi

Miris uzņēmuma īpašnieks, kādā veidā paātrināti,neapturot SIA darbību, mantinieki var iegūt paraksta tiesības?kam ir tiesības pilnvarot?

Bizness un finanses » Cits

Ir miris sabiedrības vienīgais īpašnieks un direktors, kur viņam vienīgajām sabiedrībā paraksta tiesības, t.i., tiesības pārstāvēt sabiedrību. Kādā veidā paātrināti, neapturot sabiedrības ar ierobežotu atbildību darbību, mantinieki var iegūt paraksta tiesības sabiedrībā un sabiedrība ar ierobežotu atbildību faktiski palikusi bez personas, kurai ir tiesības pilnvarot?
Kādi ir normatīvie akti?
Palīdziet lūdzu...

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pamatojoties uz Civilprocesa likuma 323. pantu, mirušā mantinieki var griezties tiesā un lūgt tiesu nodibināt mantojuma (t.sk. kapitāldaļām uzņēmumā) aizgādnību. Pēc tiesas lēmuma par aizgādnības nodibināšanu spēkā stāšanās un bāriņtiesas lēmuma par konkrētā aizgādņa iecelšanu spēkā stāšanās, aizgādnim ir visas mirušā dalībnieka tiesības, arī tiesības lemt par mirušā atbrīvošanu no ieņemamā amata un citas personas iecelšanu par uzņēmuma amatpersonu.

Aizgādņa iecelšana ir jāreģistrē Uzņēmumu reģistrā 15 dienu laikā no dienas, kad stājas spēkā lēmums par aizgādņa iecelšanu, iesniedzot Uzņēmumu reģistrā pieteikumu par reģistrācijas ieraksta izdarīšanu, tiesas un bāriņtiesas lēmumu apliecinātas kopijas, samaksājot valsts nodevu Ls 5 apmērā un maksu par publikāciju laikrakstam "Latvijas Vēstnesis" Ls 8 apmērā. Vienlaicīgi var iesniegt aizgādņa lēmumu par amatpersonu maiņu uzņēmumā, kā arī par citām izmaiņām, par kurām lēmis aizgādnis. Ja aizgādnis lēmis par uzņēmuma statūtu grozījumiem,

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Jāgriežās tiesā un vienam tiks piešķirtas paraksta tiesības uz laiku.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.