Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dace Niedra

+2393

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1328 skatījumi

DVD matrica 4,7GB

Datori un internets » Cits

Kādas firmas matricas jūs ieteiktu? un kādu ierakstīšanas ātrumu labāk izvēlēties? Labāk DVD+R vai DVD-R?

Pirms 13 gadiem

un kā ir ar DVD-18 DS DL 17.08 GB?

Dace Niedra, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Verbatim, TDK, Sony ir labi, bet dārgi, bet tā kā esi izvēlējusies tādu vecu tehnoloģiju, kā DVD, tad jau nebūs dārgi. Ātrumu tik mazu, cik spēj sagaidīt kamēr ierakstās. 4 ir daudzmaz drošs. Kvalitatīviem diskiem arī lielie ātrumi ir droši. Plusam un mīnusam lietotāja līmenī maza starpība, bet iesaku mīnusu, jo tas uz vairāk aparātiem iet. 17GB DVD neiesaku ņemt divu apsvērumu dēļ - reti kurš aparāts tādu atbalsta un cena ir diezgan neganta. Bet, ja obligāti vajag DVD un vietas galīgi nav, nu tad jau var. Tas vairāk tāds izlēciens nekā jēgas.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Oi, aizmirsu, kopš kasešu laikiem vēl tagad super kvalitāte ir JVC: http://www.best-dvd-burning-software-reviews.com/best-blank-dvd-media.asp

Dace Niedra, pirms 13 gadiem :

nav nemaz tik maza starpība + un -, ja vecāka iekārta, tad + var neņemt pretī.
kā ir ar DVD-RAM 9.4 ? lasīju, ka daudzas iekārtas nepieņem un ka var neiet arī uz kompjiem, kas nav paši krutākie un jaunākie.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

DVD-RAM ir interesants fenomens. Lielākajā daļā datorveikalos vēl tagad acis bola, kad ko tādu uzprasa. DVD-RAM iet tikai uz aparātiem, kam ir tehnoloģija tam - krasi atšķirīga no citu disku tehnoloģijām.
1. Treki iet koncentriskos apļos, ne spirālveidā.
2. Treki sastāv no rūpnieciskiem uzkalniņiem ar ielejām viens aiz otra.
3. Diskdraivs ar savu hardwari piedalās kļūdu labošanā uz diska (bojātie sektori)
4. Griešanās ātrums ir zonas līmenī lineāri vienāds, bet diska līmenī leņķiski vienāds.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

5. Mazāka atstarošanas spēja (nolietojas lēnāk, pārrakstīt daudz vairāk var)

Pēc darbības principiem vairāk radniecības ar cietajiem diskiem, nekā ar citiem CD un DVD disku veidiem. Bet paši jaunākie nu gan tur neko nedos. Man tāds bija jau gadus 6-7 atpakaļ, nesūdzos. Plusi tādi, ka var uzinstalēt spēles uz tāda (uz CD-RW ar spec softu arī var, bet nebūs hardwariska kļūdu labošana - ātri būs problēmas). Tagad gan cietie diski ir kļuvuši lielāki un lētāki, vairs nevajag tādu funkciju no DVD.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Palaist kompi no DVD-RAM diska gan nevar - BIOS līmenī draivs tiek atpazīts tikai kā parasto disku draivs, kas RAM diskus neatpazīst. Low level basic functionality. Mēģinājumi ir bijuši atsevišķiem ražotājiem, bet tam var droši atmest ar roku. Tāda vajadzība bija vēl gadus 5 atpakaļ, nu jau nav aktuāli vairs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.