Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Verners

+4547

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2423 skatījumi

LCD monitori

Datori un internets » Cits

Kādu monitoru labāk izvēlēties ar lielāku vai mazāku kontrastu? Kadas atšķīribas starp CATHODE un LED izgaismojumiem?
Par monitoriem es vispar neko nejedzu :|

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Izvēlies to, kuram, klātienē skatoties un salīdzinot ar citiem, ir labāka bilde - paskaties gan filmu, gan tekstus, gan iesāņus-lētiem monitoriem, lai gan rakstīts, ka skata leņķis 180 - novirzoties no centra attēls kļūst nebaudāms. Vai pēti pircēju atsauksmes internetā.
Kontrasts ir attiecība starp gaišāko (balto) un tumšāko (melno) krāsu - jo tas lielāks, jo attēlam vajadzētu būt labākam. Taču parasti šis skaitlis tiek izmantos mārketingam 7 000 000:1 izklausās daudz labāk par 3 000:1, lai gan nekas tūkstošiem reižu labāks pirmajam monitoram nav. Ja vari atļauties un ir vajadzība pēc tiešām laba attēla, tad jāpievērš uzmanība matricas(paneļa) tipiem: TN(lielais vairums monitoru), PVA, IPS. Lai to noskaidrotu var būt nepieciešama pamatīga izpēte - neskatoties uz to, ka matricas tipam ir daudz svarīgāka ietekme uz attēla kvalitāti par kontrastu, spožumu utt., reti kur šī informācija ir norādīta. Par apgaismojumiem - LCD ir jaunāka un energoefektīvāka tehnoloģija izgaismošanai.

pirms 13 gadiem  

Verners, pirms 13 gadiem :

Kurš matricas(paneļa) tips labākais un kurš sliktākais?
Par Apgaismojumu. Kurš butu labaks piem. 500cd/m2 vai 300cd/m2 ?

JanKa, pirms 13 gadiem :

S un H-IPS labākie, bet tie būs arī dārgākie, tad PVA, kas ir reti atrodami, un pašā "sliktākie" ir TN, kas ir lielais vairums. Tomēr katram ir savi plusi un mīnusi. Un nav vērts piemaksāt X naudiņas par dabīgām krāsām, ja skatīsies DivX filmas un sēdēsi draugos.
300/500 atkarīgs ko uz monitora skatīsies un kur tas novietots. Piemēram liels spilgumts nepieciešamas lietojot monitoru saules apspīdētās vietās, savukārt kalibrējot monitorus dizaineriem, spilgtumu, ja nemaldos, regulē ap 110cd/m2.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Piemēram, man irr portatīvais ar 235cd/m2 - normāla apgaismojumā spilgtums nav jāregulē uz pat uz max , taču, sēžot saulīte ārā - maz ko redz, spilgumta ir par maz.

Verners, pirms 13 gadiem :

Apsveru ņemt šitādu: http://www.2u.lv/lat/e-shop/1051.3432_0/Monitori.html?id=261697
Labs? :D

JanKa, pirms 13 gadiem :

Ja skaties tādā cenu kategorijā, tad diezgan vienalga... Nav kāds elcor vai tamlīdzīgs veikals blakus, kur var paskatīties uz monitoriem klātienē?

Verners, pirms 13 gadiem :

Viens ir. maziņs elektropreču veikaliņs :D
Aiziešu Bik vēlāk tad pastīties Kādi tur ir.

Verners, pirms 13 gadiem :

P.S pats biju parsteigts par ta monitora cenu kad iegaju salidzini :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Arnis Freimanis

+1124

 
LCD tehnoloģija ir tā pati tautā sauktā "šķidrie kristāli". Savukārt Tevis minētais CATHODE būtu attiecināms uz "lielajiem", ar kineskopu, monitoriem (CRT). Savukārt LED atkal ir pavisam kas cits - tā ir gaismas diožu tehnoloģija. Un vēl bez šīm ir plazmas ekrāni - atkal pavisam kas cits. Par elektropatēriņu varētu teikt viennozīmīgi - mazākais tas ir LCD monitoriem.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Noskaidro, kas ir CCFL HCFL un kur tie atrodami LCD monitoros. Turpat atradīsi arī LED un tas nav nekas "pavisam cits".

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.