Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

unknown (Google)

+1407

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2044 skatījumi

pec ka lai nosaka datora veikspeju, to iegadajoties ?

Datori un internets » Cits

noskatiju kompi ar veiktspejas numuru N53SV . buutiiba man tas neko neizsaka, bet vai ir kaadi vieglaaki izskaidrojumi saadiem cipariem arii mazaak zinosiem. lai arii mazaak zinoss vareetu veikalaa orenteeties daudz maz !!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Atļaušos nepiekrist Priekšniekam.
Pie intensīvas noslodzes tādas lietas kā CPU cache apjoms un atmiņas frekvence ātrdarbību ietekmē stipri vairāk kā CPU clock vai atmiņas daudzums. Ja vajag intensīvu darbūbu ar disku (nu kaut vai 100 aktīvus torrentu turēt :), tad svarīgi ir diska ātrumi un diska cache lielums. Nu un spēlēm, protams, videokarte :)
Katrā ziņā nekādi nevar viennozīmīgi teikt, ka kompis ar 3GHz procesoru un 8GB RAM būs ātrāks par 2.8GHz ar 4GB RAM tas ir marketings.

pirms 13 gadiem  

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

ok, paldies. Kuri tad ir tie parametri, pēc kuriem var salīdzināt 2 datorus?

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Pēc SysMark līdzīgiem testiem vienādos apstākļos.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Verners

+4547

 
Skaties cik liela ir Operatīvā atmiņa(RAM)
Processora saime/modelis, kā arī takts frekvence( Lai gan kā jau minēja daudz ko takts frekvence nedod)
Videokarte(Piem. ja esi geimeris un esi NVIDIA'S fanboy's tad skaties videokartes no GTS saimes uz augšu[GTX], ja esi ATI fanboys tad skaties no *670 uz augšu{Zem 670 neko neņem, bet tāpat tas ir portatīvais :D)
Hmm... Laikam viss ;)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
"lai arii mazaak zinoss vareetu veikalaa orenteeties daudz maz" - nesanāks.
Vai nu nāksies iedziļināties vai, ja gribi vadīties pēc viena cipara - tā ir cena, kas gan arī nav tieši proporcionāla veiktspējai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
nezinu kas tas par numuru, bet datora veiktspēju (ātrdarbību) parasti nosaka divi galvenie elementi - procesora takts frekvence un operatīvās atmiņas apjoms. Jo tie lielāki, jo dators būs niknāks.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Nedaudz esi aizgulējies, procesora takts frekvece kā procesora vienīgais veiktspējas rādītājs zaudēja 1996.gadā, kad parādījās pirmie AMD procesori, kuri ar mazāku taksts frekvenci piedāvāja līdzvērtīgu veiktspēju Intel procesoriem, kam bija augstāka frekvence. Takts frekvences griesti tika sasniegti 2004.gadā, kad Intel izveidoja 3.4Ghz procesoru. Šodien pēc 7gadiem takts frekvence ir turpat un vēl zemāka, bet procesoru veikstpēja ir augusi daudzkārt.

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

tas pats jautājums: Kuri tad ir tie parametri, pēc kuriem var salīdzināt 2 datorus?

JanKa, pirms 13 gadiem :

Komponenti, kas ietekemē ātdarbību ir:
-procesors (modelis/paaudze +kaudze parametru, to vidū takts frekvnece)
-videokarte (modelis + vairāki parametru)
-pamatplate (čipsets + vairāki parametru)
-cietais disks (veids + vairāki parametri)
Pie tam gandrīz vienmēr ir svarīgs ražotājs, jo pēc parametriem identiskas komponentes uzrāda dažādu veikstpēju,nākušas no dāžadiem ražotājiem.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Svarīgs ir arī uzdevums(programmas) ko dara uz datora, jo viens procesors būs labāks X uzdevumā, bet cits veicot Y uzdevumu.
Ir iespējams simtiem un tūkstošiem kombinācijas, un izvēlēties labāko pēc takts frekvences un atmiņas nevar, tāpēc vai nu ļoti smalki ir jāparzin datora komponentes un to atšķirības vai jāmeklē internetā testi, kur veicot dažādus uzdevums tiek salīdzināti vairāki datori.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Ingaunis

+753

 
Pa lielam visām detaļām parametri, kuri ietekmē veiktspēju (clock, cache, capacity, width) ir izsakāmi šādās mērvienībās: frekvencē (herci - Hz, Mhz, Ghz) un kapacitātē (biti - bit, byte, KB, MB, GB, TB). Parametrus var raksturot vēl divas mērvienības: attālums (piemēram, attālums starp tranzistoriem) un laiks (piemēram, RAM CAS latentums), bet šāda tipa parametros vairāk iedziļinās speciālisti.

Tātad, jo lielāki herci un jo lielāki baiti, jo labāk - šeit daudz zināšanu nevajag.

Tomēr jāņem vērā vēl viens faktors. Katra datora detaļa ir kā liela fabrika, kurā ir daudz cilvēku un iekārtu. Fabrikas veiktspēju ietekmē ne tikai cilvēku un iekārtu ātrums un skaits, bet arī organizētība. Šo organizētību varam saukt par tehnoloģiju, metodi, paaudzi, arhitektūru, modeli u.tml. Tā ir lieta, kur nāksies iedziļināties un pētīt veiktspējas testus, piemēram, procesoriem: http://wd.ch-img.com/80571-article-n-1121-comparatif-de-100-processeurs-indice-e6600,bWF4LTYyMHgw.jpg

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.