Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 3561 skatījumi

Ja es portatīvo datoru ikdienā regulāri turu pieslēgtu pie elektrības avota, vai baterija ir jāizņem? Tas bojā bateriju?

Datori un internets » Cits

Tātad, man ir portatīvais dators, kurš man regulāri stāv pieslēgts pie lādētāja, un mani interesē, vai baterija ir jāņem laukā? Tas kaut kādā veidā ietekmē baterijas kvalitāti un tās darbotspēju, kad tā nav pieslēgta pie elektrības avota?
Paldies jau iepriekš.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Jā, tas var pagarināt tās kalpošanas ilgumu, taču ļoti būtiska ir gan tās izlādēšanās pakāpe pirms izņemšanas, gan uzglabāšanas temperatūra. Laiku pa laikam tā atkal jāuzlādē.

http://mobileoffice.about.com/od/usingyourlaptop/f/laptopbattery.htm
Question: Should I Remove the Laptop Battery For A Desktop Replacement Laptop?
Leaving a battery in a laptop while using an electrical outlet for long periods of time will keep the battery in a constant state of charging up and that will reduce the life cycle of the battery.

http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm
How to prolong lithium-based batteries

http://www.zbattery.com/laptopbatterycare.html
"2.) Do not keep your laptop battery installed when you use your laptop on AC for an extended period of time.
More importantly than the trickle charger affect is the 'storage' of a Li-Ion battery at elevated temperatures. The optimum storage temperature for a Li-Ion battery is at 0 deg. C. The optimum storage charge level is a

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

. ..

-909

 
Nu ne1 nau pareizi īsti pateicis. Ir apmēram tā:
JA tu viņu atrauj nost ilgāk par minūti, piemēram pasēdi ar viņu tualetē, tad labāk neslēdz klāt un ļauj izlādēties līdz galam. Turpretīm ja tikai pārvietojies pa istabām/telpām tad vari slēgt arī uzreiz klāt. BET, pielādē līdz galam. Kaukā tā. Nu pašam jādomā kā darīt, fakts ir tāds ka nedrīkst viņu ilgi mocīt ap vidu, vienu un to pašu vietu. Vienalga kas pa bateriju, tur ir darbojošies ķīmiski slāņi un ja visu laiku darbojas viens un tas pats viducis tad ātri iestājas nespēja. Izlādēt līdz pašam galam (atslēdzot brīdinājumus) bateriju var nokaut tikai ar draņķīgu (lēto) portjiku, jo krītoties spriegumam vienu brīdi sanāk tāds kā "īsais", tapēc arī izlādes funkciju veic pakāpeniski palielinot pretestību, nu tajos portjikos kam ir tāda funkcija, lielākoties Dell un HP, vai arī ar paša uzlodētu shēmiņu. Bet nu tas jau tikai mans IMHO, man jau tikai vidējā izglītība...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

RiMMa LoBrEkTe

+5532

 
labāk ņem ārā, es tā sabojāju bateriju un tagad man bez strāvas tā tur ap 5 min.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arā nau jāņem tik mēnesī kādas 3 x jāizlādē , tas ir jāpalieto laptops atvienots no strāvas , jo savādi akumulātors zaudē izturību....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Smic

+7309

 
Nē, baterija nav jāņem ārā. Litija jonu akumulatoru mūžu tas neietekmē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -5

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
es ņemu ārā,lai ilgāk kalpo batereja jo prieškam tev vajag ja tev pie strāvas ir pieslēgta,un pie tam visi datoriķi (man zināmie)iesaka ņemt ārā jo tas bojā baterejas darbības mūžu;)

pirms 14 gadiem  

Janis Platkojs, pirms 14 gadiem :

Mana datora lietošanas instrukcijā rakstīts pilnīgi pretējais, t.i. turiet pievienotu pie tīkla, kad vien iespējams, jo lielāks aku izlāžu skaits nozīmējot arī to, ka viņš ātrāk aizies pa skuju taku.

Miss Lita.., pirms 14 gadiem :

katrs tak dara kā grib...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.