Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis S.

+153

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 828 skatījumi

Kāpēc pēkšņi dažos veidos dators kļuva lēns?

Datori un internets » Cits

Sveiki!
Datorā ir nesen pārinstalēta WinXP Sp3 sistēma ar 2GB RAM un Core2Duo 2,13GHz CPU. Sākumā neko tādu nenovēroju, bet tagad dažas komandas izpilda ar ļoti ilgu pauzi. Piemēram, no Quick Launch joslas šortkats uz "C:Program Files" atveras tikai pēc 20 sekundēm (My Computer no Quick Launch, kā arī šortkati no desktopa atveras uzreiz), bet, uzklikšķisot uz kādas bildes, ACDSee attēlu pārlūks atveras pēc 30 sekundēm. Turklāt nekādas diska grabināšanas nav un arī procesora noslodze nav lielāka par 5%.
Ir AVG Internet Security 2014, varbūt tas kādus brīnumus dara, bet tad taču vajadzētu parādīties vismaz procesora noslodzei?

Lūdzu, izsakiet savas domas par iespējamajām vainām (izņemot pamest XP sistēmu :)).
Paldies.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ingars Neija

+7257

 
No sākuma jau vajadētu noskaidrot kāda operētājsistēma bija pirms nu jau "jaunā" WinXP Sp3 - varbūt datoram nepatīk windows kurš jau skaitās novecojis. Turklāt derētu zināt no kurienes tas pašreizējais WinXP Sp3 ir nācis - šaubos , ka oriģināls - iespējams vilkts no kāda torrenta un ja tā tad vajadzētu pieļaut iespēju par jau komplektā nākošu vīrusu kurš atklājies - to varētu noskaidrot izskenējot datoru ar kādu pārliecinošu antivīrusu - vai pat vairākiem, bet pat tas var nelīdzēt, ja eksistē jau iebūvētais vīruss un viņš tur iesēdies kā embrijs ,un atdalāms no paša windows tikai komplektā ar dažiem OS svarīgiem failiem...
Iespējams tas ir tikai mans viedoklis, bet arī AVG nav no tiem perspektīvākajiem attārpotājiem - varbūt der noskenēt gan ar AVG , tad to atinstalēt un pamēģināt AVAST home edition (kurš reģistrējot ir uz 1gadu bez maksas) - izņemot gadījumu, ka pats AVG ir pirkts un oficiāls...

Šīs ir tikai dažas iespējamās problēmas un to risinājumi - vaina nav īsti skaidra ...

pirms 10 gadiem  

Ingars Neija, pirms 10 gadiem :

Protams vel varetu būt jautājumi par HDD sadalījumu (vai tas vispār ir dalīts un kādās daļās) - tāpat vēl varbūt kāds draiveru brāķis ...u.t.t... kā arī piemēram ja jau tā cieni windows (nekas personīgs windows lietotājiem) tad kapēc uz 2GB ram neuzinstalēt ko jaunāku par XP servisa paku 3 ?

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Šis dators jau no Pasaules radīšanas darbojas ar no viena un tā pat diska instalētu Windows, pamainās tikai lietojumprogrammas.
Disks ir trijās partīcijās: C-30GB; D~100GB; E~100GB.
Ja vien jaunākās Windows versijas būtu iestatāmas uz kaut ko līdzīgu Windows Classic izskatam, tad gan jau, ka uzinstalētu, savādāk ļoti nepatīk, ka viss ir sabāzts un noglabāts tā, ka nekas nav atrodams ātri un vienkārši (manas domas, kurām drīkst nepiekrist).

Ingars Neija, pirms 10 gadiem :

neesmu gan īpaši windows piekritējs - bet cik esmu manijis arī jaunie windows OS ir pielāgojami vienkāršākam izskatam :) varbūt kāda lietojumprogramma ir pie vainas - kāds lieks jaunradīts process ... ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nolādē hdtune un apskaties cietā diskā veselību un noskenē uz bad block, varbūt jau gatavojās atdot galus.

pirms 10 gadiem  

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Skenēju. Pāri pusei ir viss zaļš. Domājams, ka arī tālāk būs tas pats.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nu ko var ieteikt. izskenē sistēmu, pārbaudi vai nav kādas spiegprogrammas vai citas drazas(ar malwarebytes). uztaisi disk cleanup un defragmentāciju. aizver nevajadzīgas programmas, kas var noslogot RAMu.

pirms 10 gadiem  

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Pamēģināšu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

volvo 850

+20

 
Strauji novecoja;)

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.