Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1509 skatījumi

Vai var konservēt zaļos zirņus?

Ēdieni un dzērieni » Cits

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Var.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Var konservēt. Vislabāk sterilizēt autoklāvā tāpat kā konservu cehā. 0,5 L burciņās zirņus pārlej ar marinādi, kura sastāv no cukura un sāls, aizvāko un tad sterilizē autoklāvā pusstundu 120 grādu temperatūrā. Tad ļauj autoklāvam lēnām atdzist. Mājas apstākļos var mēģināt sterilizēt ātrvārāmajā katlā, tikai nedrīkst tam katlam ātri atdzist un tikai tad, kad atdzisis stipri zem 100 grādiem, tad var taisīt vaļā, citādi izspers ārā burkas vāku kopā ar visiem zirņiem. Pēc 2 nedēļām vizuāli pārbauda vai ir parādījušās duļķes. Ja nav, tad zirņus varēs ilgi uzglabāt, ja ir, tad tie ātrāk jāapēd.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Var, bet ne saldos, jo viņos ir daudz ciete, tādēļ vēlāk burka būs duļķina.Zirņus jāmāk konservēt, jo viņi tā vienkārši pēc tam nestāvēs', tādēļ jāpaskatās recepte. Viņus saliek burkās ,karsē, tad drusciņ piegriež vāku, liek lai dienu pastāv un tad laikam pa jaunam karsē un aizvāko. Es varu kaut kur kļūdīties, tas jāizlase konservēšanas grāmatā.

pirms 13 gadiem  

Dagnija Bramane, pirms 13 gadiem :

tā arī jādara, man viss sanāca, stāv.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.