Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 8707 skatījumi

kā mājas apstākļos var iegūt biezpienu?

Ēdieni un dzērieni » Cits

man jau ir īsts piens :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Arnis Vanags

+12098

 
Lauku pienam jāļauj pārvērsties rūgušpienā.Lai taptu biezpiens, tam jābūt sarūgušam gabalā, bet jo ilgāk stāvēs, jo skābāks būs. Tāpēc pagaršot, kad skābums apmierina, liet katlā, likt uz uguns un karsēt, līdz atdalās sūkalas, reizēm apmaisot. nekādā gadījumā neļaut uzvārīties,tad biezpiens būs sīksts. Saliet marlē, sasiet stūrus un ļaut suliņām notecēt,Lai labi garšo.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Guntis Kalns

+4326

 
Saraudzēt pienu - bet jāņem lauku piens, jo pasterizētais nevis rūgst, bet pūst.
Kad piens ir sarūdzis, resp. sarecējis, to karsē, periodiski apmaisot. Kad atdalās sūkalas, visu masu izgāž uz smalka sieta (vai ietin marlē) un ļauj liekajam šķidrumam notecēt. Labu apetīti!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Senāk biezpienu taisīja lielākoties no vājpiena, manuprāt, mazliet lietderīgāk, jo paliek pāri krējums, nokura vēlāk vari uzmonstrēt sviestu_1x gadā eksperimentējot ar biezpiena taisīšanu, nav jēgas ieguldīt naudu seperatorā_

pirms 14 gadiem  

Dainis Bērziņš, pirms 14 gadiem :

Lai ātrāk ieraudzētu pienu vai vājpienu, izmanto speciālus ieraugus, piemēram, piena pārstrādes uzņēmumos_Ziemā gaidīsi diezgan ilgi, kamēr piens sarūgs/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Liec lauku pienu vaļējā traukā, to pārklāj ar marles drāniņu, lai neiekristu netīrumi un turi siltā vietā. Kad piens ir sarūdzis līdz kārtīgam pabiezam rūgušpienam, to liek katlā un vāra. Vārīšanas laikā rūgušpiena sadalās, paliek biezpiens un sūkalas. Kad esi izvārījusi tik tālu, kad nolem ņemt nost no uguns, sietu izklāj ar marles drānu vai citu plānu drēbi, caur to izkās uzvārīto rūgušpienu. Marlē ietin biezpienu, atstāj sietā un uzliek slogu (mēs liekam akmeni), sietu var likt virs tā paša katla vai bļodas, lai notek lielais šķidrums. parasti mēs noturam veselu dienu, jo, jo ilgāk turēsi zem sloga, jo sausāks biezpiens iznāks. tikai pakarot to vai atstājot sietiņā šķidrums tik ātri neiztecēs. Labu apetīti. No piena var izvārīt arī sieru, bet tas ir cits jautājums :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

iznāca jauki, pat sieva slavēja (pirms tam teica-tur nekas nevar sanākt), bravo

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.