Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 1234 skatījumi

Par uzturlīdzekļiem.

Ģimene un attiecības » Cits

Man ir jautājums par uzturlīdzekļu piedzīšanu:
1. Vai , ja bērna tēvs maksās uzturlīdzekļus viņš varēs pieprasīt tikties ar bērnu viņam izdevīgā laikā?
2.Vai tiesā viņš varēs pieprasīt, lai bērns (gads un trīs mēneši) dzīvotu pie viņa?
3.Vai kad bērn izaugs viņš varēs pieprasīt, ja ar viņu notiks kāds nelaimes gadījums un viņš zaudēs darba spējas, lai bērns sasniedzot savu pilngadību viņu uztur?
4.Vai ja es pierādu, ka bērna tēvs agresīvi izturas pret mani- liegt iespēju viņam tikties ar bērnu pieprasot uzturlīdzekļus, ja nu vienīgi kāda neitrāla cilvēka klātbūtnē, jo man ir paniskas bailes par sava bērna drošību?
5.Vai šajā gadījumā, ja es nevēlos, lai viņš tiktos ar bērnu man būtu labāk iztikt bez uzturlīdzekļiem bērnam?

Jau iepriekš paldies!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Imants

+1687

 
Sveicināta Kristīne!
atbildu tādā pašā kārtībā kā jautāji.

1. Nē, jebkurā gadījumā šim laikam ir jābūt abpusēji izdevīgam, nav LR likumdošanā noteiktu normatīvu kas dotu kādam no vecākiem priekšrocības tikšanās laika izvēlē.

2. Prasīt varēs, taču ja tev ir iespēja nodrošināt bērnam pilnvērtīgu dzīvi tad principā satraukties nav par ko jo kā rāda statistika tad Latvijā tiesa parasti nosliecas bērnu šādā vecumā atstāt ar Māti.

3. Nē, LR likumā nav noteikumu kas garantētu Tēvam šādas tiesības.

4. Ja ir pamatotas bailes par savu un jo īpaši bērna drošību, ir pilnas tiesības pieprasīt ne tikai liegumu tikties bet arī tuvošanās liegumu attiecināmu uz Tēvu, lai gan LR tiesu vēsturē šādi gadījumi nav bieži bijuši taču parasti (ja pietiek pierādījumu) šādas prasības tiek apmierinātas.

5. Noteikti nē! Protams ja tas nav principa jautājums. LR likumdošana nosaka ka bērna Tēvam (ja viņš par tādu ir atzīts) ir līdz bērna pilngadībai jānodrošina ar uzturlīdzekļiem tiesas piespriestaj

pirms 14 gadiem  

Imants, pirms 14 gadiem :

Mazliet vēl klāt pie piektā punkta - tev ir arī tiesības pieprasīt lai tiesa atņem tēvam vecāka statusu pamatojoties uz augstākaprakstītajām bailēm. Šajā gadījumā gan tu arī atsakies no uzturnaudas saņemšanas, toties viņš zaudē VISAS tiesības uz bērnu un tas ir uz PAVISAM.

Lai tev veicas! ja ir kādi jautājumi tad jautā!
P.S.
iesaku tev griezties apvienībā Par Cilvēktiesībām Vienotā Latvijā ( http://www.pctvl.lv/index.php?lang=lv&mode=contacts&submode=find ),
Viņiem ir BEZMAKSAS juristi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.