Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5163 skatījumi

Vai ir jāmaksā alimenti.

Ģimene un attiecības » Cits

Mums ir radusies domstarpība, citi saka ka ir jāmaksā citi saka ka nav jāmaksā..
Manam topošajam vīram ir tā saucamais ārlaulības bērns, un bērna māte pieprasa lai sūta bērnam naudu, bet ar bērnu tikties neļauj. Neved viņu pie tēva un neļauj apciemot..
Vai tiešām arī šādā situācijā tēvam ir jāmaksā alimenti?? Ja viņš pat bērnu vairāk kā gadu nav redzējis. Parasti taču maksā par to ko saņem pretī.
Paldies. būšu pateicīga ja atbildēs.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Saskaņā ar Civillikumu abi vecāki ir vienlīdz atbildīgi par savu bērnu audzināšanu un šī atbildība ietver arī finansiālas saistības līdz bērna pilngadības sasniegšanai vai mācību beigšanai. Tā, ka gadījumā, ja ir domstarpības par bērna apciemojumiem un tās nav iespējams atrisināt pārrunu ceļā, tad ir jāgriežas tiesā un jāieprasa sev konkrēts apmeklējumu skaits. Ja māte par bērnu nerupējas vai citādi apdraud bērna drošību, tad vienmēr pastāv iespēja griezties tiesā un uzņemties visu aizbildniecību par bērnu uz sevi, tad arī alimenti nebūs jāmaksā un uzturnaudu varēs pieprasīt no mātes.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Vislabākais risinājums ir aprunāties ar bērna māti un uzstāt uz to, ka arī jūs vēlaties piedalīties bērna audzināšanā un regulāri tikties ar bērnu, ka maksāsiet alimentus tiklīdz šīs jūsu likumīgās tiesības tiks nodrošinātas. Tiesvedība ir garš un dārgs process mūsu valstī un jebkurā gadījumā tiesnesis pēc prasības pieteikuma par uzturlīdzekļu piedziņu pāris dienu laikā pieņems pagaidu spriedumu saskaņā ar kuru Jums būs jāmaksā.

Kristīne Āboltiņa, pirms 14 gadiem :

paldies...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tēvam ir jāmaksā, ja viņš ir oficiāli uzrādīts kā tēvs, ar bērnu jāļauj tikties, to, ja tēvs vēlas, var panākt, aizliegt tikties ar bērnu var tikai, ja tēvs bērnu slikti iespaidos vai darīs tam pāri.

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Visas domstarpības tiesas ceļā.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

nu mīļā, ko tad prasi padomu, ja tev pašai padoms rokā, ko tad es ar savu juridisko izglītību, ja tu pati labāk zini:D

Kristīne Āboltiņa, pirms 14 gadiem :

Bet kad tēvs grib satikt bērnu māte nesaka kur tagad atrodas bērns, vai nesaka kur pati atrodas, tēvs viņš ir tikai dzimšanas apliecībā, pat īsti nav garantijas ka viņš ir bioloģiskais, bet tikai apliecībā. Bet tikties ar bērnu viņa neļauj.
Tāpēc mums ir jautājums vai viņa var pieprasīt alimentus, ja vīrietis(bērna tēvs) neredz kur tiek tērēta nauda.. Būtu ar mieru brīvdienās ņemt pie sevis un sapirkt nepieciešamās drēbes, apavus, mantas. Bet alimenti??

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Es jau teicu, ka visas domstarpības tiesas ceļā, ja ir šaubas par to, vai bērns ir viņa, priekš tā ir DNK analīzes, kas maksā apmēram 200 ls un par tām maksā pasūtītājs, un, ja uzrādīsies, ka bērns no kaimiņā, ne par kādiem alimentiem nevar būt runa.

Kristīne Āboltiņa, pirms 14 gadiem :

paldies.. ;)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šobrīd šis tests maksā jau no nepilniem 400,- Ls uz augšu, jo to ir jāveic sertificētā labrotorijā, lai to nevarētu apstrīdēt tiesā. Pie tam ir nepieciešami abi vecāki un bērns un ja māte tam nepiekrīt, tad ir jāpieprasa tiesā un tas iznāks ļoti dārgs prieks! Ja vīrietis ar sievieti nav bijis pazīstams vai tikai vienu reizi ir stājies dzimumattiecībās, tad protams ir vērts taisīt, bet ja ir bijušas attiecības un regulāra dzimumdzīve, tad cerēt uz to, ka tas būs kaimiņa bērns ir tas pats ...

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

... kas vinnēt loterijā! :-)

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Bet protams, ka tev Aivi taisnība, bet , ja vīrietis šaubās, neviens jau neliedz viņam pārliecināties. Mums Civiltiesībās tiesnese stāstīja, kā viena sieva ar izgrieztām krūtīm pa priekšu , gribēja vīram pierādīt, ka bērns ir viņa, un tak uzrādījās, ka nav viņā, kaut gan pati bija pārliecināta par pretējo un tad tikai atcerējās, ka vairākus gadus atpakaļ bija saskaitusies ar vīru un spīta pēc vienu reizi pārgulējusi ar citu vīrieti, tā kā nesaki, dzīvē var sanākt visādi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.