Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1984 skatījumi

Kāpēc mazi bērni lūdz atkārtot vienu un to pašu pasaku katru vakaru?

Ģimene un attiecības » Cits

Kad mani bērni bija mazi,sākumā stāstījām,vēlāk lasījām katru vakaru pasakas. Dēlam bija kādi 3 gadi, un pēc no grāmatas izlasītās pasakas viņš katrreiz tomēr lūdza stāstīt par 'Kaķīti un gailīti".

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Bērniem, tāpat kā pieaugušajiem ir savi mīļākie varoņi, personāži un intereses. Pasakas izvēle ir jāsaista ar bērna interesēm. Ja dēliņam patīk pirāti un pūķi, tad jāizvēlas pasaka ar šādiem varoņiem, ja meitiņai princeses, tad arī pasakā ir jābūt vismaz kādai princesei. Pasaku stāstīšana bērnam ir vairāk kā rituāls, kura laikā māmiņa vai tētis samīļo bērnu pirms gulētiešanas, pasēž blakus un noskūpsta pasakas beigās, novēlot labu nakti. Vienu un to pašu pasaku klausīties ir noderīgāk, jo tādējādi bērnam nav jācenšas izsekot līdzi sižetam un jāiegaumē pasakas varoņi, bet bērns var koncentrēties uz māmiņas vai tēta balsi, tembru, salīdzināt, vai vecāki stāsta tieši tāpat kā pagājušo vakaru, uzdot kādu jautājumu vai izteikt komentāru, kas rosina domāšanu un iztēli.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Šajā pasakā noteikti ir kas tāds, kas bērnam ļoti patīk. Gluži kā ar pieaugušajiem, mēs jau aī pieķeramies dziesmām, apģērbam, kādām citām mantiskajām vērtībām, bet bērnam tā pasaka varbūt izraisa īpašas emocijas un jūtas, ko viņš vēlas atkal un atkal izjust, tāpēc lūdz atkārtot.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Acīmredzot viņam asociējās ar kaut ko mīļu un saprotamu.

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Starp citu par pasakām, nopirku mazmeitai pasaku grāmatu viena pasaka, kā vilks norij sarkangalvīti ar vecmāmiņu un tad mednieks viņam uzšķērž vēderu, vilks ķersta sivēnus,'Vilks aprij kazlēniņus , bet katrā pasaka bija kā briesmene. Mazmeitai tad bija trīs gadi, nometu to grāmatu un vairs nebaidīju pirms miega bērnu:D

Verners, pirms 13 gadiem :

:D

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Agrāāāāk kaut kā klausījos tās pasakas, patika! Bildītes ar patika! Bet tagad kad aizdomājos par tiem stāstiem, tad, lai gan nekāds enģelis-pacifists neesmu, bet nu tiešām - tādu vardarbību bērniem likt priekšā... tas ir par traku...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Tas var būt arī nedaudz sarežģītāk. Mazais cilvēks ir tik pat slinks, kā mēs visi. Klausoties vienu un to pašu stāstu, viņam nekas nav jādomā, jo viņš jau zin, kas kam sekos. Tas viņā rada mieru un ierastā balss un intonācijas ļauj viņam ātrāk atslēgties un aizmigt. Tas kuru stāstu viņš izvēlas atkartoti dzirdēt ir atkarīgs no daudziem faktoriem, bet pamatā tie ir tie, kas rada šo hiptnotisko mieru.

Pamēģiniet kardināli izmainīt tā paša stāsta stāstīšanu, balss tembru, intonāciju, skaļumu un uzsvarus.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Hmm, var jau būt. lai gan no savas bērnības es neko tādu neatceros, es atceros, ka savos trīs gados daudz prasīju lasīt pasakas un iemesls bija tajā, ka man patika pats process nevis tas, kā man to pasniedza :) Bet doma tiešām laba, jāpadomā par to.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.