Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1415 skatījumi

Iesakiet, lūdzu, ar ko lai sāk, ja vēlos uzrakt jebkādu informāciju par savu tēvu?

Ģimene un attiecības » Cits

Redzējis viņu nekad neesmu, zinu tikai vārdu, neesmu pat īsti pārliecināts, ka uzvārds viņam ir tāds pats, kā man. Paši saprotat - padomju laikos papīros dažādus uzvārdus vecākiem nerakstīja. Papildus informāciju no radinieku puses arī nav iespējams iegūt, jo visi miruši. Varbūt kādam ir pieredze šai jautājuma, varat varbūt ieteikt kaut vai, no kurienes sākt un vai tā vispār ir iespējama misija?

Lai izpaliktu jautājumi par tēmu "kādēļ Tev to vajag?", uzreiz piebildīšu - neko būtisku no viņa nevēlos, šaubos pat, vai vēlos, lai viņš par mani uzzina. Gribu tikai viņu atrast un paskatīties, kas tā ir par personu - mans tēvs..

Lai gan - kas to lai zina, kā būs, ja patiešām izdosies atrast...

Jau iepriekš visiem no sirds pateicos par palīdzību!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

No dzemdību nama jēgas nekāda lielā nebūs, jo tur var dabūt datus tikai par sevi. Viens no risinājumiem ir arhīvs, bet tas ir par samaksu. Tomēr, ja ir kāds pazīstamais arhīvā, iespējams, ka var mēģināt dabūt laukā kaut ko vairāk. Vēl viens variants - ja tev dzimšanas apliecībā ir tēva dzimšanas dati, tu vari mēģināt iet uz to pašvaldības iestādi, kur dzīvoja vecāki, kad tu piedzimi - viņi, iespējams, tev var pateikt, kur meklēt informāciju. Vari vēl iet uz tuvāko sev PMLP nodaļu. Protams, tas viss ir laikietilpīgi.

pirms 13 gadiem  

Aleksandrs Zīvarts, pirms 13 gadiem :

Problēma ir tajā, ka man sava dzimšanas apliecība nav pieejama, tā savulaik kopā ar ģimenes fotogrāfijām un lielāko daļu dokumentu pazuda, kad man dzīvokli apzaga.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
man liekas, ka arhīvā pat ir tāds pakalpojums, ka viņi Tavā vietā uztaisa Tavu ciltskoku... Lai vai kā - sensitīvu datu izpaušana trešajai personai, kaut arī tas ir dēls, manuprāt nav atļauta.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ivarsi

+11583

 
Ir saits ciltskoku veidošanai http://www.geni.com/
Tajā ir iespēja meklēt personas. Atrast gan varēs tikai tad, ja kāds šīs personas būs jau ievadījis.
Ieteiktu visiem sākt veidot savus "kokus" Saits bezmaksas, interfeiss daudzās valodās. Interesanti!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Ingaunis

+753

 
Ja piedzimi dzemdību namā vai līdzīgā iestādē, tad dodies uz turieni. Varbūt palīdzēs parakāties vecos dokumentos vai veco darbinieku atmiņās.. Varbūt uzzināsi, kas klāt stāvēja, kas pieņēma dzemdības, pēc tam caur tām personām soli pa solim kaut ko noskaidrosi!

Vēl ir variants caur skolu kaut ko uzzināt. Ja ir nojausma, kurā skolā viņš mācījies, tad dodies uz skolu vai vairākām, atlasi pēc tēva vārda visus skolniekus, paprasi fotogrāfijas, konsultējies ar skolotājiem, atrodi tēva klasesbiedrus, dodies pie viņiem, soli pa solim...

pirms 13 gadiem  

Aleksandrs Zīvarts, pirms 13 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka vienīgais, kā jau minēju, ko es par viņu zinu visai droši, praktiski ir tikai vārds. Ļoti šaubos, ka pēc 30 gadiem dzemdību namā kāds kaut ko vēl varētu atcerēties :) Jebkurā gadījumā paldies par atbildi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vai Tev ir zināms tēva dzimšanas gads vai vieta, no kurienes viņš nāk? Vai viņš ir latvietis? Manis aista šādas lietas, raksti man privāti.

pirms 13 gadiem  

Aleksandrs Zīvarts, pirms 13 gadiem :

Labprāt uzrakstītu privāti, ja vien varētu atrast, kā te to var izdarīt :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.