Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 940 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Atteikties no sava bērna aizbildniecības tāpat vien nevar, ir jābūt nopietnam iemeslam un bāriņtiesas spriedumam. Arī pretējas process ir iespējams ar bāriņtiesas spriedumu.

pirms 11 gadiem  

Vika Rancane, pirms 11 gadiem :

Tur ar barentiesu nau sakara!Vienkarsi tika parakstita aizbildniecibas pilnvara omei uz nenoteiktu laiku,jo mamma stradaja un nevareja apvienot ar berna audzinasanu,bet tagad sak rasties problemas ar omi un mamma grib atgut bernu atpakal!Bet ome nau ar mieru!Ka rikoties tada gadijuma?

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

"Vecāki ir atbildīgi par bērna tiesību un interešu aizsardzību visu laiku, kamēr vien viņiem netiek atņemtas aprūpes vai aizgādības tiesības, neskatoties uz pilnvaru izdošanu citām personām bērna pārstāvībai." Bet no otras puses nezināšanas dēļ ir iespējams sastādīt tādu pilnvaru, kura praktiski nodod aizbildniecību citai personai, ne tikai atsevišķas tiesības pārstāvēt bērnu. Ja būtu rīkojušies kā likumā noteikts, un tas notiktu ar bāriņtiesas starpniecību, tad nesadarītu muļķības.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Ko darīt tagad, jāiet uz bāriņtiesu, jāstāsta situācija, jārāda pilnvara un kādi brīnumi tur atļauti, cerības ir vienmēr, vēl jo vairāk, ja tagadējais aizbildinis (ome) nespēj pilnvērtīgi rūpēties un apgādāt bērnu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.