Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Leo Veinbergs

+901

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1424 skatījumi

Stereotipiska pasaule?

Ģimene un attiecības » Cits

Vai esat padomājuši par to ka pasaulē visam ir savas normas,un ja tu tās pārkāp tu tiec uzskatīts par dīvainu vai pat traku.Ja tev ir savādāki uzskati par dzīvi,un tie neatbilst stereotipam tu bieži vien tiec uzskaitīts kā viens no tiem kas neko nesaprot.Kā piemēru teikšu atgadijumu kad biju maziņš un vēl gāju skolā: Matemātika man ļoti labi padevās,līdz tam brīdim kad bija jāparāda kā tiku līdz parezajai atbildei,mana domāšana bija savādāka nekā visiem,es izrēķināju matemātisko sumu savādāk nekā to darija skolotāja un pārējie klasesbiedri,un tikai tāpēc ka es nokļuvu pie pareizās atbildes savādāk nekā tas bija pieņemts,mana atbilde tika uzskatīta par nepareizu.Tas bija maziņš piemērs par stereotipisku domāšanu.Dzīvē esmu ar to saskāries ļoti bieži,jo esmu domājis vienmēr savādāk nekā tas ir pieņemts,un man vienmēŗ ir savādāki uzskati par visu,nekā tas ir pieņemts,un dēļ tā citreiz mani uzskata par dīvainu un neko nesaprotošu cilvēku.Tas ir normāli?tā tam jābūt?

Pirms 14 gadiem

P.S vai tas ir labi ja pazīstu kādu kas ir ar mani uz vienu prātu,kuram loģika un domāšana ir gandrīz tāda pati kā man? :)

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Stereotipisko cilvēku ir daudz vairāk. Bet no viņu vidus nenāk radošas personības - mākslinieki, zinātnieki, izgudrotāji. Rēķinies, ka tevi centtīsies ielikt rāmjos - esi tāds, kā visi. Vai tu tam pakļausies, vai saglabāsi savu radošo garu - viss tavās rokās. Daudzi tādi īpatņi nodzerās, jo nespēj atrast kontaktu ar apkārtējo pasauli. Labs skolotājs - tā ir laime! Ja satiksi savā mūžā vismaz vienu labu skolotāju - uzskati, ka esi vinnējis lielo lozi. Un izmanto to. Ieklausies viņā, mācies un analizē - tev jākļūst labākam par viņu, balstoties uz viņa idejām, pieliekot klāt savējās. Atbilde uz tavu jautājumu - tas ir normāli, tā tam jābūt. Dīvaiņus nesaprot. Sliktāk būtu, ja visi būtu radoši un neprognozējami. Un brīnītos par cilvēkiem, kuri ievēro normas. Radošs mediķis vai radošs maiznieks? Kuram nav iedvesmas šodien strādāt - tas jau būtu nepieņemami. Atrodi vietu, kur tu iederies - mūzika vai māksla. Vai teorētiskā fizika.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Savulaik man bij fantastisks matemātikas pasniedzējs - Veinbergs - nav rados? Ļoti radoša un neordināra personība.

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Itkā nav rados,bet varbūt vienkārši nezinu.
Bet paldies par padomu ;) ņemsu vērā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.