Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

bitch

+4268

 
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2182 skatījumi

Kur rast motvāciju mācīties un pildīt mājas darbus?!

Izglītība » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

abcdfg

+636

 
ir 1 skarba atbilde: kad Tev(piemēram) jāstrādā, lai pelnītu naudu dzīvošanai+ jāmācās augstskolai+ jātīra māja = jau tāpat fiziski laika nepietiks apgūt īsto vielu, kur nu vēl sēdēt un burties pa veco... vai arī, ja Tu(piemēram) vispār netiec kārotajā skolā, pasēdot gadu mājās gan jau radīsies motivācija kaut ko darīt, lai nākamgad par jaunu liktu iestājekšus vai ko tml .
*
un otra savādāka -
pašai jānosprauž mērķis, piem. šonedēļ izpildīt mājasdarbus, par to drīkst aiziet uz kino, bet savādāk - nē. tur gan vajag stipru raksturu.
kā arī - ierobežot laiku inetam atvēlēto. kaut vai izdzēsties no pāris portāliem.
vēl 1 variants - ar tādu pat draudzeni kopīgi mācīties un vienai otru kontrolēt.
varbūt ir kāds sakarīgs skolas psihologs vai kas tml, pie kā aiziet.
izlasīt tādas grāmatas kā "tavs zemapziņas spēks" , un vēl daudzas citas līdzīas ir, pašlaik aizmirsās nosaukumi,.
*
vēl varētu izteikt tādu frāzi - varbūt, ka tev ir uzlikta ļauna acs= lāsts = tas radot apātiju, nevēlēša

pirms 14 gadiem  

bitch, pirms 14 gadiem :

Lielas paldies.
Bet es nevaru. esmu izmēģinājusi visu. tā šķiet. nospraudusi mērķi. plānojusi katru stundu. pat vienreiz neaizgāju uz ballīti, jo šķita, ka neesmu pelnījusi. Un nav jau tā, ka es nedaru neko. Es tikai mājas darbus nepildu. bet es daru citas labas lietas, kas ir saistītas ar da jebko,.. bet mājas darbus.. vnk NĒ! es nezinu kāpēc. :( ..hmm. par grāmatu.. es kādus divus mēnešus atpakaļ izlasīju "The Secret" (noslēpums), paziņa ieteica, bet tik un tā!! vnk nepildu.!

bitch, pirms 14 gadiem :

un jā, raksturs man nav no stiprākajiem!

abcdfg, pirms 14 gadiem :

var jau paveikties, kā saka na haļavu ari, un beigas viss butu labi. vai arii pieversties kadam hobijam, ar kuru varetu naudu pelnit :) kaut vai rokdarbi, utt.
katraa zinjaa, agraak vai velak, bet visi sanemas un viss daudz maz nokartojas

bitch, pirms 14 gadiem :

lielas paldies, tu mani iepriecināji!! :)
jā, man ir arī hobiji..
paldies Tev! ;D

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Nauris Bikše

-80

 
Pildīt mājas darbus tevi motivēs burvīga māja un patīakmi darbi. Ar mācīšanos ir vienkāršāk - izlec pa logu un salauz mugurkaulu - tas tevi motivēs mācīties staigāt, bet ja gribi mācīties ko citu, tad rīkojies savādāk.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Ja gribi ko par šo tēmu palasīt:
http://berni.calis.lv/skolu-lietas/skolas-ikdiena/nav-macibu-motivacijas/ http://www.iac.edu.lv/arhivs/numuri/raksti/40_motivacija.doc
..
Nedomāju gan ka tas ko dos - tam tomēr vairāk ir nepieciešama iekšēja, nevis ārēja motivācija.
Praktiski varu ieteikt par to aprunāties ar attiecīgās mācību iestādes psihologu, ja tāds ir.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māra Labunska

+147

 
es sevi parasti motivēju, uzdodot jautājumu "kāpēc?". Kāpēc man to vajag? Man jāpilda mājasdarbi, lai kaut ko iemācītos. Kāpēc man jāmācās? Lai sasniegtu kaut ko. Vienalga, darbu, augstskolu. Un galu galā, lai nebūtu "aita". Vidusskolā es parasti revidēju,kam vairāk pievērst uzmanību. Man ļoti nepatika un nepadevās matemātika, tāpēc es vairāk spēkus ieguldīju priekšmetos, kas patika- literatūra, angļu valoda. Labie rezultāti deva motivāciju. Kad kaut kas ir padarīts, tad ir gandarījums, tas arī motivē.
Iesaku sākt ar mērķi. Ko Tu vispār gribi darīt dzīvē? Kamēr tas Tev nebūs skaidrs, nebūs arī motivācijas. Protams, Tu īsti nevari zināt, kas dzīvē notiks. Bet kaut kādām idejām taču Tev jābūt, ko vēlies darīt vismaz tuvākajā laikā. Kad mērķis būs, tad arī jāmeklē kādiem līdzkļiem to sasniegt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Imants Zuļģis

+530

 
atceries bērnības dzejoli-,,tad muļķis kā Krancītis paliksi,,utt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

abcdfg

+636

 
motivācija jāmeklē sevī. *
*kaut vai domājot par to, kur tālāk vēlas mācīties, kādi priekšmeti tur būs nepieciešami. arī tas, ka dažās augstskolās neņem ar visādām atzīmēm atestātā, visām jābūt labām(tas atkarīgs no konkrētās iestādes).
* domājot par darbu - ja nu es vēlāk braukšu uz ārzemēm - tātad man būs vajadzīgas valodu zināšanas, varbūt ģeogrāfija, ekonomika - lai būtu priekšstats, uz kurieni dodies, un kas sagaida tajā valstī.
* daudzi domā - ek nu vēlāk jau paspēs, laiks vēl daudz, utt. tikai laika paliek arvien mazāk, un kļūstot vecākam, ir citi pienākumi. un to ko pamatenē noslinko, videnē jāmācās vairāk, ko videnē - tad grūtāk ir augstskolā un maģistratūrā. mācību viela iet uz priekšu, un neviens tev speciāli nemācīs veco, iekavēto skolas vielu.--> tad ir jātērē nauda, ņemot privātskolotāju.

pirms 14 gadiem  

bitch, pirms 14 gadiem :

hmm.. es tagad esmu 12.klasē!
nepārtraukti domāju, vajadzētu kaut ko darīt, bet tad es domāju, kāda atšķirība, neizdarīšu. un nonāku pie TV vai datora... un tā visu laiku. Skolā es mācos, bet mājās, nekad. Pagājušajā gadā un šajā vēl vairāk atzīmes pamatā atkarīgas no tā, kas mājas izdarīts/neizdarīts... un.. nu jā. es mājās neko nedaru..
un es NEZINU kāpēc, bet nemotivē, ne tas, ka vajadzēs, lai tiktu augstskola ne tas, ka man patiesībā patīk mācīties un uzzināt jaunu informāciju.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man ir līdzīga situācija lai gan es mācos tikai 6.klasē.
Es visu savu mūžu esmu bijusi teicamniece , bet šogad kad atnāku uz jauno skoluun matemātikā dabuju divus 4 pēckārtas....
Es nesapratu kāpēc tā, jo es visu laiku mācijos un pildiju mājas darbus. Tad es izdomāju aiziet uz matemātikas konsultāciju. Un es dabuju 8!!!
Ja neveicas pajautā skolotājai/am palīdzību un padomu ;)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.