Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2603 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Man interesantas liekas ģeometriskās puzles, atjautības uzdevumi ar rēķināšanu vai sērkociņiem.
Piemēram, tev doti 6 sērkociņi un tev jāsaliek no tiem 4 trijstūrus. Uhhh, tas ir labs skats, kā visi intensīvi domā - dažš zīmē ar pirkstu uz galda, kāds kaut ko pie sevis bubina.
Vēl ir tāda sporta spēle - upe. Stāsts ir šāds: reiz, sen senos laikos upes krastos dzīvoja divas ciltis. Upes vienā krastā dzīvoja cilts, kuri ēda tikai gaļu, bet otrā krastā dzīvoja cilts, kura ēda tikai augu barību (veģetārieši). Gāja gadi, visi dzīvoja laimīgi un nezināja bēdu, līdz gaļēdāji bija apēduši visus dzīvniekus, bet zālēdāji visu zāli. Abas ciltis cieta badu, bet lai izdzīvotu, viņiem vajadzēja tikt uz pretējo krastu. Dievs katrai ciltij piešķīra 4 koka klučus (var pagales vai tml.), lai viņi varētu šķērsot upi un nokļūt otrā krastā. Un tad seko norādījumi - katra cilts ar saviem 4 klučiem tiek tikai līdz upes vidum. Ciltīm upi jāšķērso reizē. Kad pagales atrodas upē, tām jābūt saskarē ar

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

vismaz vienu kāju. Kolīdz kāda pagale kaut uz mirkli paliks brīva - tā nogrims. Un visiem cilts dalībniekiem jābūt saskarsmē ar otru - kaut vai roka pie pleca - nedrīkst palaist otru vaļā.
Tātad, abas komandas katra no savas puses liek pa pagalei (uzreiz uzkāpjot uz tās) un virzās uz pretējo pusi pretī otrai komandai. Visi komandas dalībnieki visu laiku ir saskārušies viens ar otru ( sadevušies rokās, turas otram pie pleca un tml.), pagale ne mirkli nedrīkst palikt neizmantota - tā nogrims.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Pusceļā komandas satiekas un seko izmainīšanās ar tiem pašiem noteikumiem - pagales nedrīkst palikt vienas pašas! Tātad, jālauza galvu par to, kā notiks izmainīšanās. Kad komandas pēdējais cilvēks ir vidū, ejot uz otru krastu, viņš aiz sevis pagales savāc. Bet atkal knifs - no pagales nedrīkst atraut kāju. Tā kā iznāk stāvēt uz tās, bet tajā pas''a laikā to ņemt no upes laukā un pasūtīt uz krastu - visi joprojām ir sadevušies rokās un atrauties no otra nedrīkst. bet pagali jānogādā krastā.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ne īsti no matemātikas lauciņa, bet spēle tiešām jauka un palīdz saliedēt dalībniekus. Un tā bīdīšanās pāri upei arī visnotaļ amizanta :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Kāda līmeņa matemātika?
Pēteris Anniņai iedod no pieciem divus ābolus un saskaita - cik viņam paliek, ja saskaita pareizi - padalas ar draugiem un kopīgi apēd.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Antons

+4839

 
Kaut vai.. par ģeometriju. Sadalam klasi 2 grupās + 1cilv. (spēles vadītājs). No katras grupas izsauc 2 cilvēkus, vienam iedod lapiņu ar kādu vārdu (piem., trolejbuss), tad aizsien acis. Un tagad viņam ar ģeometrisku figūru palīdzību jāstāsta tam otram redzētais - un tikmēr tam otram ir jāzīmē uz tāfeles pēc stāstījuma un jācenšas uzminēt.
Ja gribas tīri vairāk par skaitļiem, tad jāskatās, kurai klasei tie uzdevumi un ko vispār esat apguvuši..

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.