Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 7

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1771 skatījumi

Kāpēc cilvēki nespēj ieklausīties otrā cilvēkā?

Izglītība » Cits

No pieredzes varu pateikt to,ka ir pat bijis gandrīz līdz kautiņiem.Cilvēki strīdās bezjēgā,bet kad patiesība ir otra pusē,tik un tā nevēlās tā atklāti pieņemt.Kas tā par augstprātību,jeb kas cits to liedz darīt,ņemt un pieņemt labāko domu graudu?Kas pie tā vainīgs?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Otra sarunu biedra pārliecināšana par savu taisnību ir liela māksla.Tas ir kā pārdevējam pierunāt klientu nopirkt Tavu preci.Ļoti smalka lietiņa.Uzmanīgi jāieklausās oponenta intonācijas maiņās,jāseko pā pēc jūsu teiktā mainās acu skatiens ,sejas izteiksmes "pustoņi".Varbūt ar kādu nelielu kustību sarunu biedrs apliecina savu pozitīvo vai negatīvo attieksmi un Tev uzreiz jāmaina pārliecināšanas taktika ,bet ļoti pakāpeniski, "pa mazam diedziņam " velciet viņu savā "lauciņā".Šāda taktika ,gan parasti der sarunājoties ar varāk vai mazāk inteliģentu cilvēku.
Sarunas iznākums var būt atkarīgs arī no strīda dalībnieka tautības.Esmu piedzīvojis situācijas,kad sulīgs lamuvārds palīdzējis pretinieku pārliecināt ,ka runā patiešām nopietni un Tevī ir vērts ieklausīties :)
Lai veicās!

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Sulīgs lamuvārds, hehehehe... >:] Man patīk tie sulīgie.

Ну ёб твою мать, пиздец нахуй блядь!
Опа опа! Сраслась пизда и жопа!

>:)))))))))))))))))))

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Viss atkarīgs no sabiedrības, kurā uzturies. Bet šaubu nav, pie mums tādu aprobežotu gudrīšu ir ļoti daudz. Daudzi darba kolektīvi ir ar 80% tādu. Tie ir cilvēki ar ļoti šauru redzesloku. Tiem pietiek ar to, ko tie zina un jaunu neko uzzināt negrib, pastāv risks pamanīt savas kļūdas, kuras atzīt tie nav spējīgi. Par paša informācijas uzņemšanas procesiem varat tiem nestāstīt, tikpat labi relativitātes teoriju varat sākt skaidrot. Audzināšana vainīga, tādu pašu indivīdu kopums apkārtējā vidē, sabiedrībā. Jācenšas no tādiem savā dzīves telpā izvairīties, citādi pats arī pamazām tāds var palikt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Es ar piekritīšu tiem, kas saka, ka tas ir egoisms/ietiepība. Esmu viens no tiem, pat arī, ja taisnība ir otram es nespēju to pieņemt un piekāpties, kur nu vēl, kad mani sāk kāds mācīt. Riktīgs auns esmu! :)

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Dažreiz jau var,bet ne vienmēr.Ja kā horoskopa zīmi ņem par piemēru,tad tik tiešām liela iespējamība,arī ūdensvīriem tas piemīt.Galvenais,lai dzīvē vismaz ir kas sasniegts un tas netraucētu pilnvērtīgi airēt pa upi,vai pret upi.:)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Neieklausīšanās ir norma, ar to jārēķinās.
Spēja ieklausīties nav katram dota, to nav viegli iemācīties, attīstīt, izkopt un nepazaudēt.
Ir veselas tautas un laikmeti, kad tā ir bijusi ļoti liels retums.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Radās ziņkārība, kādas tautas un laikmetus tu domāji?

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
egoisms un vēlme pašizpausties.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

rihards

+329

 
pierodi pie tā ka uz pasaules ir vieni vienīgi idioti :) jo vairak par to domāsi, jo vairak vēmiens nāks.
es arī no šitās domas netieku vaļā un mani tas kaitini tapēc es sevi saēdu no iekšpuses :D vislabakais ir par to nedomāt un visu uztvert pozetīvi :)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jo vairāk par to domā, jo sūdīgāk paliek. Muļki vienmēr ir bijuši, joprojām ir un vienmēr arī būs. Tā kā par tādām problēmām nav vērts domāt.

Daži cilvēki tiešām labāk pateiks kaut ko smieklīgi absurdu, bet ne par kādu cenu nepieņems to, ka tiem nav taisnība. Nu i pohuj. Tā ir viņu izvēle.

Galvenais ir pašam tā nedarīt. Tad arī viss būs bumbās.
Priekā!

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Nez vai var pieņemt,it sevišķi,ja vēl tas būs saistīts ar darba jautājumiem.Protams ir izņēmumi,kur var to atstāt kā ir,bet bieži nepieciešams ieskaidrot.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.