Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Vanda Krauze

+1

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1255 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andrejs Valeinis

+1517

 
Darbinieka obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic ģimenes ārsts. Ārsts izlemj, pie kādiem speciālistiem nodarbināto nosūtīt un kādi laboratoriskie izmeklējumi nepieciešami. Ģimenes ārsts veselības pārbaudes darbiniekam veic saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 494 1.pielikumu.

MK noteikumu Nr. 494 1.pielikumā dots darbu saraksts un katram no tiem nepieciešamie vispārējie un speciālie izmeklējumi, kā arī noteikts pārbaužu veikšanas biežums (periodiskās obligātās veselības pārbaudes jāveic ne retāk kā reizi gadā).

Pēc iepazīšanas ar izmeklēšanu rezultātiem ģimenes ārsts sniedz (vai nesniedz) atļauju darbiniekam strādāt norādītajā amatā, par to izdarot ierakstu personas medicīniskajā grāmatiņā.

Darba likuma 82.pants paredz, ka izdevumus, kas saistīti ar obligātās veselības pārbaudes veikšanu, sedz darba devējs.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.