Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 921 skatījumi

RCK vai RTK

Izglītība » Cits

Esmu pabeidzis 9 klasi visos priekšmetos 7 un vairāk, eksāmenos arī. Domāju iet uz RCK vai RTK, ko iesakat. Par RCK, vēlos mācīties arhitektūrā vai būvniecībā, bet daži saka, ka tur ir līmenis zems vai tā ir? Jo meitene kas mācījās uz 4,5 pamatskolā tur saņem 7,8 . + vēl kojas ir tālu.
Par RTK , es daudz nezinu bet mani piesaista enerģētika un telekomunācijas (cerams pareizi uzrakstīju), vai varētu uzzināt kas par profesiju būs telekomunācijās, kas tur vairāk jāzin?
Es jautāju, jo nedzīvoju Rīgā, un web lapā nav aprakstīts.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

NEZINU

-10

 
Par RCK ir dzirdētas pretrunīgas lietas. Es neesmu pārliecināts, ka mācības profesionālajā vidusskolā (vai koledžā) ir tas labākais risinājums. Iespējams, bet iespējams ne. Tagad mūsdienās ir ļoti aktuāli šis jautājums - ko darīt vidusskolas laikā - apgūt profesiju vai parastu vidusskolu?

Es pats pēc 9.klases aizgāju uz parasto vidusskolu un ne brīdi to nenožēloju. Vai tu tiešām vēlies mācīties 4 gadus parasto 3 vietā? Jā, ok, tev būs diploma par profesijas apguvi, bet vai tas ir patiešām tas, ko tu vēlies un esi 100% pārliecināts, ka vēlies savu dzīvi saistīt ar šo? Apdomā to kārtīgi.

Un iesaku arī apsvērt Rīgas Valsts Tehnikuma variantu. Esot laba skola.

Un, visticamāk, ka RTK tu būsi enerģētikas un telekomunikāciju tehniķis (tas cilvēks, kas strādās Latvenergo, Lattelecom vai citos uzņēmumos, kas saistīti ar elektrības vai telekomunikāciju vadu ievilkšanu). Taču, ja tev interesē šīs lietas, iesaku apsvērt mācīties parastā videnē un pēc tam iegūt augstāko izglītību šajā noza

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.