Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Birkness

+512

 
  • 2

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1055 skatījumi

Zemesgabala sagatavosana.

Māja un dārzs » Cits

Nopirkta zeme. Paslaik ta ir nelidzena plava. Pavasari velos celt maju, kaa un kad sagatavot zemesgabalu. Doma ir noplaut, uzart un nolidzinat. Vai ir jega to darit sogad. Paldies.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Nopļaut vari, lai pavasarī nav sausi brikšņi, ko varēs vienīgi nodedzināt, bet art un līdzināt nav vajadzības, it īpaši iecerēto mājas vietu, jo tur melnzeme noteikti būs jānovāc un arī jārokas dziļāk atkarībā no mājas pamatu veida - veidosies auglīgākas zemes kalni, kurus varēs izlīdzināt pa zemes pleķi. Šogad var veikt ģeoloģisko izpēti(ja tas nav izdarīts), vai vismaz izrakt bedri, lai noskaidrotu grunts sastāvu - tas ir ļoti būtiski izvēloties mājas pamatu veidu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Jā,vispirms uzzini vai mājai tā būs piemērota vieta.Protams,visvieglāk būs nolīdzināt kad nekas netraucēs un tas būs daudz ātrāk un vieglāk.Var apart ar maiņvērsējarklu,nokultivēt,nofrēzēt,nopl anēt.Galvenais,lai zemē netiktu aprakti būvgruži,jo tiek kā sēnes mēdz pavasaros līst augšā no zemes.:)
Pavasarī varēsi redzēt kur sakrājas ūdens,tad būs jāveido uzbērumi,notekvietas utt.Parasti arī jāņem vērā āderes.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.