Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1651 skatījumi

Latvijas Gāzes un SIA Paus Inkaso terors

Māja un dārzs » Cits

Vai A/S Latvijas Gāze ar saviem partnerīšiem no SIA Paus Konsults rīkojas likumīgi, ja mums par Gāzi patlaban parāds ir 97 LVL (privātmājai ar gāzes apkuri), ja cienījamā Gāze nav NEKĀDĀ veidā mūs informējusi par to, ka ieliks parādu piedziņā? Sākumā mums bija parāds 500 LVL, taču to mēs nomaksājām ātri, atdevām visu naudu lai lai aizrijās un palikām ģimenē bez naudas - es un dzīvesbiedre ar 2 maziem (1 gadiņš un 3,5 gadiņi) bērniem. Toreiz viss bija pieklājīgi - Gāzes tantuks piezvanīja, padraudēja, dotajā brīdī mums nebija līdzekļu ko samaksāt viņiem. Šie ielika savos partnerīšos SIA Paus Konsults parādu piedziņai. Ātri nomaksājām. Tacu šodien es no viņu partnerīšiem saņemu e-pastu ka ATKAL esam ielikti jo lūk janvārī līz 20mitajam datumam nebijām veikuši samaksu. Gāzinieciņi protams NEKĀDĀ veidā mūs par to nebija informējuši. Kā cīnīties ar šiem nekaunīgajiem gāzniekiem? Vai ir jēgas zvanīt tiesībsargam un pēc tam par šo bezkaunību vērsties Satversmes Tiesā lai viņus paņem aiz ****?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ansis

+1247

 
protams, parāds nav brālis, bet pārsvarā ar komunālo saimniecību saistītie uzņēmumi piedāvā atmaksas grafiku, lai neielaistu saistību piespiedu izpildi caur tiesas izpildītājiem. tos iepriekšējos 500,- tak tu nelaidi caur piedzinēju kontiem, ne?

pirms 11 gadiem  

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Šis gāznieku uzņēmums neko nekad nav piedāvājis un pat negrib to darīt. Nē, bet kas būtu ja izlaistu caur viņu kontiem?

Ansis, pirms 11 gadiem :

parasti viņi grib kaut kādu starpniecības ciparu, tad sanāk, ka tu maksā parādu + mistiskus administrēšanas procentus. finālā - tu godprātīgi nomaksā parādsaistības un subsidē šī kantora žurku eksistenci, kas iedzīvojas uz cilvēkiem, kas nav informēti par savām tiesībām. senam kolēģim bija bēdīga pieredze - šis par mobilo parādu samaksāja piedzinējam, kurš to naudu, protams, nepārskaitija tālāk :D tad nu šim ķērās vēl citi kantori par vecu/nomaksātu parādu :))

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Ja godīgi - es piebildīšu - ne vienmēr tā notiek. Jā piekrītu ka viņi ir žurkas, bet godīgi atzīšos - caur viņiem maksājām un nauda arī aizgāja tur kur vajadzēja, apskatījāmies gāzinieku tanī tur pašapkalpošanās sistēmā - parāds kritās par tādu ciparu, ko viņiem samaksājām, tā kā šaubos vai viņi pat ko nopelnīja no tā. Tā kā ne visi ir krāpnieki. ;) Bet žurkas jap tur piekritīšu - viņi ir.

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

P.S Bet paldies par info šo gan ņemšu vērā un nākošreiz vispār sūtīšu tos kantorus ratā.

Ansis, pirms 11 gadiem :

tas nebija 100% apgalvojums. piedzinējam būtu jādarbojas kā atgādinātājam un šo pakalpojumu ir pasūtijis pakalpojumu sniedzējs. viss! kā arī neatbalstu parādu nemaksātājus, vienk. visam ir savas robežas.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ministru kabineta noteikumi Nr.1048
Dabasgāzes piegādes un lietošanas noteikumi.
41. Sistēmas operators, brīdinot vismaz piecas darbdienas iepriekš, var pārtraukt dabasgāzes padevi lietotājam šādos gadījumos:
41.1. nav pagarināts līguma darbības termiņš;
41.3. lietotājs noteiktajos termiņos nenorēķinās par saņemto dabasgāzi vai nav samaksājis priekšapmaksu, ja lietotājam tāda ir bijusi noteikta.
64. Ja lietotājs atkārtoti aizkavē maksājumus par saņemto dabasgāzi, sistēmas operators ir tiesīgs noteikt priekšapmaksu mēneša vidējā maksājuma apmērā.
65. Par katru veicamā maksājuma kavējuma dienu lietotājs maksā sistēmas operatoram nokavējuma procentus – 0,15 % dienā no nesamaksātās summas.
90. Mājsaimniecības lietotājam ir šādi pienākumi:
90.1. atbilstoši sistēmas operatora apstiprinātajai norēķinu kārtībai maksā­jumus par dabasgāzi veikt 20 dienu laikā pēc norēķinu perioda beigām. Norē­ķinu periods ir kalendāra mēnesis;

pirms 11 gadiem  

apnicis šis muļķu portāls, pirms 11 gadiem :

93. Sistēmas operatoram ir šādas tiesības:
93.1. noteikt priekšapmaksu mēneša vidējā maksājuma apmērā, ja mājsaimniecības lietotājs neievēro sistēmas operatora apstiprināto norēķinu kārtību un laikus neveic maksājumus par saņemto dabasgāzi;
93.2. pārtraukt dabasgāzes padevi mājsaimniecības lietotājam, ja:
93.2.6. mājsaimniecības lietotājs nepilda līguma noteikumus;
secinājums pavisam vienkāršs: Latvijas Gāze neievēro valsts likumdošanu pret parādniekiem...

apnicis šis muļķu portāls, pirms 11 gadiem :

tādas ar nākamā mēneša 20 datumu viņi ir tiesīgi ieslēgt ščočiku uz 0,15% dienā un 25. datumā atstāt māju bez gāzes... ja viņi tā rīkotos, tad jautājuma uzdevējam tie 500 lati nebūtu tīrais parāds, bet gan vidējais maksājums par diviem mēnešiem, atslēgta gāze un ieslēgti procenti...
te vēl vajadzētu priecāties par to, ka pakalpojuma sniedzējs ir tik laipns, ka auklējas ar parādniekiem un nepaņem no šiem visu sev juridiski iekasējamo summu...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Stella

+698

 
Ja Tu neesi samaksājis un iekarājis parādu, tad kādā sakarā Tu vēl šeit ķengā Latvijas Gāzi. Vai viņiem vajadzēja Tev uzdāvināt gāzi pa velti?! Ja nevari nomaksāt, tad mūsu valstī tas nevienam neinteresē, tātad risinājums jāpieņem bija pašam un jānoslēdz nost.

pirms 11 gadiem  

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

"Labākā atbilde".

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

P.S Parāds vēl pastāv un šie piekasījās par to ka 9ņas dienas ir aizkavējies maksājums par Janvāri. Protams pašlaik nav līdzekļu ko maksāt jo tos 4,5 sotakus samaksāju. Bet runa iet par viņu principu un teroru. Ja viņi vismaz piedāvātu kaut parādu nomaksas grafiku (viņi ne to ir piedāvājuši ne arī uz mūsu lūguma viņi pateica vienu teikumu "nē jānomaksā ir viss parāds") tad tas būtu atbalstāmi bet ne rīdīt virsū žurkas kas noēdīs tevi dzīvu. Ķengāšana notiek par viņu bezkaunību pret klientu.

apnicis šis muļķu portāls, pirms 11 gadiem :

ja viņi sāktu izvērst teroru, tad jau sestajā dienā tev būtu auksta māja, nē, tas būtu tikai likumīgi, terors būtu tad, ja viņi ierastos 21. datumā un atslēgtu gāzi par gāzes lietošanas drošības noteikumu pārkāpumu nemaz nepieminot parādu... teiksim ierakstot atslēgšanas aktā, ka gāzes plītij nav veikta izgatavotāja sertificēta amatnieka profilaktiskā apkope... ES standarts: apkope ne retāk kā reizi divos gados... vai paprasītu uzrādīt skursteņslauķa aktu par ikgadējo dūmvada apsekošanu...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aldis Višķers

+841

 
Ja sanāk darīšana ar parādu piedzinējiem ir vērts izlasīt jauno likumu, kas regulē parādu piedziņas procesu. Ja nav laiks lasīt likumu, pietiks ar pārskatu. Parādnieku tiesības šobrīd ir būtiski pieaugušas. Detalizētāk - http://www.atrsaizdevums.lv/ierobezos-paradu-piedzineju-patvalu

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ansis

+1247

 
Latvijas Gāze apzinās savu pozīciju tirgū un realitāde ir tāda, kāda viņa ir - katrs dara kā grib un savus parādniekus arī dzenā pēc savām metodēm. Bet es vairāk gribēju pakomentēt šo PausKonsults piedzinējkantori - nekādā gadījumā neko nemaksāt viņiem... visas viņu draudēšanas ar sekām ir zem katras kritikas un pat aizskarošas, par ko gan vajadzētu vērsties policijā. Parāds jāmaksā tam, kam esi parādā. Izņemot gadījumus, kad jau sāk darboties tiespu izpildītājs. Nu nez..... maini kurinamā veidu un saki "čau" LG! :))

pirms 11 gadiem  

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Principā jau laikam gāzinieki pabikstīja tos SIA Paus Konsults laikam lai mums piekasās. Neko pasūtīju viņus ellē ratā jo neko neesam nekādus papīrus saņēmuši ne no gāzes, ne viņiem, kā arī netaisamies vairs viņiem neko maksāt. Protams kā beigsies sezona tā pāriesim uz malkas apkuri un lai tie gāznieki paši rij savu gāzi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Stella

+698

 
Cik esmu dzirdējusi, tad telefona operatori vispār Tevi nodod parādu piedzinējiem, ja neesi samaksājis tikai vienu mēnesi.

pirms 11 gadiem  

ivarsi, pirms 11 gadiem :

Tā nav. Slikti tev ar dzirdi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.