Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 980 skatījumi

Kā novērst mitrumu uz sienas?

Māja un dārzs » Cits

Paneļu māja,gala siena, jau noardita lidz panelim,siena sastāv no diviem paneļiem taču uz viena paneļa pie liela sala paradas nu teiksim ta udens kondensats ar roku vareja nobraukt un palika slapja,kad līst tad ar tas pats,kad arā nav sals tad ta knapi mitra,ja vairakas dienas silts tad gandriz jau ka izžujusi.
kur varetu un ka meklet problemu?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Cēlonis - sienas nepietiekama siltumnoturība kā to saka Egils, bet pirms ķerties pie milzīga karkasa būvēšanas, ieteiktu izlasīt manus komentārus pie Egila atbildes.
Par ziemu un aukstumu būtu skaidrs, bet tu raksti "kad līst tad ar tas pats" vai pie plus temperatūrās, bet lietus laikā siena paliek mitra?!
Vajadzētu novertēt sienu no ārpuses vai šuve starp paneļiem nav bojāta un tajā "pilnai laimei" neiekļūst lietus ūdens. Ja tā, tad šuvi noteikti vajadzētu salabot, ar piemērotu blīvējumu. Diemžēl, bieži ir viegli pateikt, ka tas jādara, bet ja dzīvo augstāk par otro stāvu, tad izdarīt ir ļoti grūti, un vispār tas būtu jādara nama apsmainiekotājam...
Ja panelis tiek mērcēts no ārpuses, tad novēršot samirkšanu un tam izžūstot uzlabosies arī tā siltumpretestībai.
Kad tas ir izdarīts un, ja sienu negrasās tuvākajā laikā siltināt no ārpuses, tad var uzlīmēt 30mm cieto putuplastu ar pusspundi, lai norobežotu telpas mitruma kondesēšanos uz paneļa.

pirms 11 gadiem  

Renārs Strogonovs, pirms 11 gadiem :

jā,siena paliek mitra arī pie + gradiem lietaina laika

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Tad vēl jo vairāk sāc ar izpēti no ārpuses vai šuves vietā, vai lietusūdens notekcaurules nav bojātas tajā vietā...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Siena par plānu, ilum izolācija nepietiekama.
Ja sienu nav iespējams nosiltināt no ārpuses,tad tas jādara no iekšpuses uz telpas kvadratūras rēķina.Jāuzliek vismaz 100mm biezs latojums ar soli kā rigipsa platums / 1200mm starp centriem /,aizpildīt ar 100mm akmens vati ,tad tvaika izolācija un rigipss.Nošpaktelēt un nokrāsot. Būs sausa siena un mazāki rēķini par apkuri.
man tikai ir šaubas vai ar 100mm siltumizolācijas pietiks.Nevar saprast cik tas panelis ir biezs.Vai tik nevajadzēs 2x biezāku.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Siltinot no iekšpuses siltumizolāciju biezāku par 50mm nevajadzētu likt.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tas ir tādā gadījumā ,ja ir normāls ārsienas biezums, bet tur ,šķiet, ir nojaukta ēkas daļa vai kas tamlīdzīgs un ,cik saprotu ,ārsiena ir viena paneļa biezumā .

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Šobrīd, sienas temperatūra, ja uz tās izkrīt kondesāts ir ~10grādiem, bet siltinot no iekšpuses tā ļoti strauji tuvosies temperatūrai ārpusē. Panelis pilnībā caursals, un betons, starp citu, ir ļoti labs mitruma uzsūcējs, savukārt ko dara ūdens sasaltot, ceru, nav jāstāsta. Protams, krāsas sabiezinu, bet bieza siltumizolācija no iekšpuses ir nāve ārsienai un tieši šajā gadījumā. Pa 20 gadiem sals un aukstums betonu sagrauj lupatu lēveros.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Saprotu, štrunts par to kas notiks pēc gadu desmitiem, cerams siena tik ilgi izvilks, bet nosilinot no iekšpuses ārsienu, diezgan bieži var novērot, ka jau pēc gada sāk pelēt griesti, jo siena atdziest vai pat caursalst un dzesē pārseguma paneļus vairāk kā iepriekš.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

*labojums "sals un ūdens betonu sagrauj"

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Protams nevajag visu uztvert kā 100% patiesību, bet ieteiktu noskatīties arī šo te http://www.youtube.com/watch?v=PCrkr6lY9jg

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Paldies, noderīga informācija.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.