Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2602 skatījumi

Iesakiet lūdzu labu taupības krāsniņu lauku mājai bez siltinājuma 50 kvadrātmetru apsildei!

Māja un dārzs » Cits

Plānots likt vecās plīts vietā pagaidu variantam pirms ievelk centrālo apkuri.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Plīts tik sliktā stāvoklī un/vai bez sildmūrīša? Plīts nav pilvērtīga podiņkrāsns, bet tomēr tai parasti ir kaut kāda masa un ar vienu izkurināšanu siltums parasti turas ilgāk par tām ~4 stundām, kuras var sasniegt ar taupības krāsniņu.
Arī ķieģeļu skursteni bez čaulas var norakstīt pēc taupīgās krāsniņas pieslēgšanas, piekvēps, svīdīs un pēc laika būs bīstams ugunsdrošībai, jo šīs krāsniņas sadegot veido ļoti vēsas dūmgāzes, kas nav piemērotas masīviem skrusteņiem.
Vairums taupības krāsniņu ir tainstūrveida bleķa gabali kuriem atsķirības ir materiāla izpildījuma kvalitātē un dizainā, bet efektivitāte stipri līdzīga, tā kā kas patīk un ko varat atļauties pērkat, bet nav vērts pārmaksāt 5x par Jotul utt, ja nu tikai dizaina dēļ...
Jauda - sarēķiniet kubatūru - 50 reiz griestu augstums, piemetiet rezervīti un skatās ko tirgotāji piedāvā tiem ~120+ kubikmetriem.

pirms 10 gadiem  

Maija Renija Sāviča, pirms 10 gadiem :

Paldies par ieteikumiem un padomiem! :)
Pašreizējā vecā plīts jūk ārā un siltums pārsvarā aiziet pa tiešo skurstenī, ir silts tikai tad,kad kurina. Kad nekurina, telpās ziemā ir +10 grādi. Nav finanses priekš centrālā apkures ievilkšanas visai mājai,tāpēc pagaidām ieliksim taupības krāsniņu un iztīrīsim skursteni.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Ja jātaupa var lietotu krāsniņu skatīties sludinājumos, jo kā teicu, tā ir kaste, kurā nav kam sabojāties. Jā, var izdegt caurumi, ja metāls švaks, durtiņas neblīveties utml, bet tas viss ir apskatāms un konstatējams pie pirkšanas.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Ak jā, 50kvm noteikti ir vairākas telpas, jāskatās varbūt krāsniņu var pārvietot vietā, kur siltums var vieglāk izplatīties pa visām istabām, durvis noteikti būs jātur vaļā un varbūt pat jāieliek kāds ventilators lai padzenā gaisu ātrāk...

Maija Renija Sāviča, pirms 10 gadiem :

Jā, ir divas telpas. Pagaidām apskatam šo versiju: http://www.jotul-latvija.lv/jotul/jotul_krasninas/jotul_F_601.html
Vai arī šo: http://www.norvegukamini.lv/lv/krasninas-flame-magic-stove

Kuru iesakat labāk?

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Sarēķiniet telpu kubatūru un jautājiet pārdevējiem, neesmu speciālists un nevēlos jums ieteikt krāsniņu ar nepietiekamu jaudu. Bet no savām zināšanam - slikti siltinātām ekām pieņem, ka siltuma zudumi var sastādīt ap 50W uz kubikmetru, tātad, ja apsildāmo telpu kubatūra ir vismaz 120m3, tad lai to komensētu vajadzīgs siltuma daudzums 50x120=6000W jeb 6kW. Man gan šķiet, ka parasti jau 100+ telpām iesaka lielākas krāsniņas.
Tāpēc, manuprāt, jotuls var būt par mazjaudīgu.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Nomināla jauda ir dedzinot ar normālu liesmu nevis gruzdēšanas režīma. Konkrētajam Jotul 602, instrukcijā rakstīts, lai sasniegtu 6kW nominālo jaudu nepieciešami 2kg/h, bet krāsniņas ietilpība ir tikai 1.5kg, tātad malka jāpiemet ik pa 45min! Rudeņos un pavasaros kad ir drēgs krāsniņu varēs noregulēt gruzdežās režīma un siltumam vajadzētu būt pietiekami, bet ja uznāk pamatīgs sals, tad jāsēž pie krāsns un malka jāmet ik pa 45min, arī naktī...

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Bet tas tikai teorētisks pārspriedums :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.