Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 411 skatījumi

elektrība

Māja un dārzs » Cits

Vai mūsdienās drīkst pie vienas rozetes pieslēgt spēļu datoru (pats dators + monitors + skaļruņi) kopā ar TV (televizors un TV kastīte/modēms)?
Vienā rozetē bet ar pagarinātāju.
Cik skatos internetā un jautāju paziņām, tad par šo domas dalās, citi saka ka šīs lietas kopā neēd tik daudz lai rastos problēmas ar vadiem, citi apgalvo ka tā nevajadzētu darīt jo var rasties pārslodze kontaktā.
Kā tad īsti ir, drīkst vai nedrīkst?
Protams ne jau uz vecajiem alumīnija vadiem, bet uz standarta kapara vadiem (neesmu elektriķis tāpēc sīkāk neko nevaru pateikt).

Pirms 3 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja ir eirostandartu vadi, tad situācija vienkārša. 1,5mm2 vara vada strāvas stipruma robeža ir 23A, vai 5W, 2,5mm2 vada izturība līdz 30A. Ķēdē jābūt atbilstošas jaudas drošinātājsam, ja viņus licis zinātājs. Parasti mājā ir 10-16A drošinātāji. Ja viņi tur un neatslēdzas pie minētām jaudām, tad viss kārtībā.

pirms 3 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Protams, neesmu elektriķis, un tādēļ nesaprotu pirmo teikumu - 1,5mm2 vads iztur tikai 5W...? Citāts no raksta un mana pieredze saka ko citu : " Vara vads, kura šķērsgriezuma laukums ir 1,5 mm2, spēj vadīt 10 A lielu strāvu. Tāpēc iekārtas maksimālā slodze, ko tam drīkst pievienot, ir 2,2 kW. Vadus ar šādu šķērsgriezuma laukumu vislabāk lietot, ierīkojot apgaismojumu. Līnijai jābūt aizsargātai ar 10 A automātu." Tā arī darīju, ka mājā apgaismojumam vilku 3x1,5mm2 , bet rozetēm 3x2,5mm2

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

5W ir kļūda rakstot. 1,5mm2 vadam 10A robeža ir ar 50% rezervi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.