Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Inese Kugelberga

+1191

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3722 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

http://www.rigasmajoklis.lv/index.php?show_me=jautajiet&lapa=7

Personas izdeklarēt no dzīvokļa var dzīvokļa īpašnieks, ja šīm personām ir zudis tiesiskais pamats konkrētajā dzīvoklī uzturēties (piemēram, izbeidzies īres līgums).

Izdeklarēšana notiek, dzīvokļa īpašniekam ar attiecīgu iesniegumu vēršoties attiecīgās pašvaldības Iedzīvotāju reģistrā.

pirms 14 gadiem  

Edgars B.........., pirms 14 gadiem :

ui, es domāju ka komentēju iepriekšējo - nokļūdijos... nu po... :)

Inese Kugelberga, pirms 14 gadiem :

Paldies!

Edgars B.........., pirms 14 gadiem :

Nau par ko. Lai veicas.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja esi dzīvokļa īpašniece, tad ņem zemesgrāmatu un dodies uz pilsētas domi. Tur Tev izstāstīs, ko tālāk. Ja nēesi īpašnieks, bet īrnieks, tad tev jāsadzen rokā īpašnieks un atkal tā pati procedūra... Izdeklarēt nav gruti... Tev vairs nav jāpierāda ka tas cilvēks tur nedzīvo - viņam gan būs jāpierāda ka dzīvo, ja gribēs lai neizdeklarē.. kautkātā :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šeit ir viena ļoti svarīga niance, ar ko daudzi mocas. Ja persona bija deklarēta dzīvoklī pirms 2003.gada 1.jūnija, tad augstāk minētajā veidā izdeklarēt neizdosies. Pašvaldība personu neizdeklarēs. Juridiskā patiesība ir tāda, ka visiem, kam ir deklarēšana (pieraksts) izdarīts pirms augstāk minēta datuma, kad stajies spekā jauns likums par deklarēšnu, šiem cilvekiem ir tā saucamā pirmreizējā deklarēšana. Tas nozīmē, ka ta persona var tikt izdeklarēta tikai tad, kad pati to izdarīs. Bet ja persona to negrib darīt, neviens šo personu neizdeklarēs - ne valsts, ne pašvaldība. Ņemiet to vērā, kad perkat nekustamos īpašumus. Par to daudz varu dot piemēru. Pieredze ir.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.