Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1987 skatījumi

vai ir iespējams atliet cilni no 'ģipša formas plastmasā?

Māksla un kultura » Cits

gribu atliet savu cilni plastmasā, bet nezinu kā tur var sanākt ar to plastmasas kausēšanu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars

+4247

 
varētu mēģināt ar epoksīdiem - līmēt veidnē vairākas kārtas stikla šķiedras audumu. Tā izgatavo laivas, mēbeles, vannas un citas "ekskluzīvas" lietas :-)

pirms 13 gadiem  

jevriks libeks, pirms 13 gadiem :

diez vai tādā veidā varees atliet smalkas lietas un turklaat tad buus vajadziiga prese un metaala formas, ģipsis vairs nederees

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
uz kuru no jautājumiem Tu gribi saņemt atbildi?
vai ir iespējams atliet cilni no 'ģipša formas plastmasā - jā ir iespējams!
kā tur var sanākt ar to plastmasas kausēšanu - sanākt var visādi, galvenais nepārkarsēt, jo tad tā kļūst viegli uzliesmojoša. Tāpat rēķinies, ka trauks, kurā kausēsi visicamāk būs pēc tam izmetams.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Es gan neieteiktu plastmasu kausēt, jo kausējot tā noārdās. Paliek trausla, izgaro. Un savienojuma vietas nav noturīgas - polimēra šķiedras paliek īsākas un nespēj turēties kopā. Tas gan atkarīgs kāda plastmasa, pie mums viņas visas diemžēl zem viena nosaukuma, bet, kad to tēmu papēta ilgāk nekā pāris stundas, sāk nojēga rasties. Bet izejvielas vajadzēs ievest no vismaz GB, ja ne US. Pie mums tad jāpazīst kāds, kas ir ar to profesionāli nodarbojies - šie materiāli ir diezgan specifiski nezinim.

kārlis lapiņš, pirms 13 gadiem :

vai tad nav kaut kur kautkaadas plastmasas granulas tieshi tadam noluukam? es tiku prasiijis savai profesorei, bet vinja pateica ka ir,bet nezin kur un kaadas, veel uzbljaava ka galu galaa es tachu esmu students nevis vinja un beigaas aizgaaja apvainojusies, ka nevar paliidzeet nopukstot,ka lai leju bronzaa, bet taads prieks ir par sherpu manam macinjam.

Ivars, pirms 13 gadiem :

granulas nekausē un nelej, bet gan presē izturīgās veidnēs (ne ģipša!) ar speciālām iekārtām. Mājamatnieka darbnīcas apstākļos var ražot relatīvi sīkus priekšmetus, bet izgatavot vienu vai dažus eksemplārus nebūs rentabli. Tāpēc varētu mēģināt ar epoksīdiem - līmēt veidnē vairākas kārtas stikla šķiedras audumu. Tā izgatavo laivas, vannas un citas "ekskluzīvas" lietas :-)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.