Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1892 skatījumi

Sociālā darbinieka rīcība

Politika un valdība » Cits

Pagasta soc darbiniece it kā palīdz gan mazturīgajiem,gan sliktas uzvedības skolniekiem. Cik tālu darbinieks drīkst "līst" privātajā dzīvē? Piem,vai visu informāciju,kuru zin var stāstīt savā ģimenē,kur darbinieka bērns atkal tālāk stāsta skolā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Cik man šķiet, tad ar sociālo darbinieku ir jābūt tāpat kā ar policistu, skolotāju vai, piemēram, ārstu, ka nedrīkst izpaust informāciju par cilvēkiem, ar kuriem strādā, trešajām personām. Protams, tā klačošanās ir pilnīgākais trakums mūsdienās un tādas lietas praktiski neviens neievēro. Ģimene ir ģimene, bet atcerēsimies to, bērni arī ir bērni - atliek pateikt, lai tikai nestāsta nevienam, tā zināms, ka uzzinās visi, kam nebūs slinkuma izstāstīt. Var sūdzēties bāriņtiesā un pat vajag, ja uzskatāt, ka darbinieks ir rīkojies pretrunā ētikas kodeksam. 3.3.2. punkts ir izsmeļošs un viegli saprotams.Var pieprasīt visus sociālā darbinieka pierastus par sevi un viņam tie ir jādod.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Tikai viena nelaime- sociālai darbinieks ir labos draugos ar bāriņtiesas vadītāju. Un īpaši negribās sanaidoties,jo pagastā vien būs jādzīvo un baidos ka bērnam var būt vēl sarežģītāk skolā.
Vai ir kāda iespēja ziņot,apejot pagasta iestādes?

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

ja negribas ķēpāties, var mēģināt šai lietai pieiet psiholoģiski un sociālajai darbiniecei pateikt acīs ko līdzīgu šim - es zinu, cik jūs ļoti uztrauc manas ģimenes problēmas un ticu, ka jūs gribējāt mums tikai labu, izstāstot to visu apkārtējiem cilvēkiem. Es ļoti novērtēju jūsu rūpes un pašuzupurēšanos, kā arī godīgo attieksmi pret mums. .... Tur šī atbilde vēl jāpapildina, bet tā, lai neizteiktu - nedariet tā vairāk! Ir jāizdomā tādus tekstus, kas liktu šai personai apklust.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tāpat var aiziet pie vadītājas un ko līdzīgu pateikt, piemēram, es ļoti cienu jūsu kompetentos un zinošos speciālistus, kuri ir ļoti gudri, ciena cilvēkus, ar kuriem strādā un tiem palīdz. .... tur ir atkal jāizdomā kaut kas uz priekšu. Galvenā doma, ja Jums uzbrūk, atsitiet uzbrukumu ar paša uzbrucēja vārdiem. Ja cilvēks saka, ka esat stulba, atbildiet, es tiešām esmu stulba, es tikai brīnos, kā jūs, būdams tik gudrs cilvēks,tikai tagad spējat saprast, ka es visu laiku izlikos par gudru cilvēku

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ja pareizi atvaira sitienu, uzbrucējs paliks kluss kā pelīte .. galvenais, neuzbrukt pirmajam.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Inga Mersi

+1240

 

pirms 13 gadiem  

Inga Mersi, pirms 13 gadiem :

3.3.2. punkts

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

skaisti uzrakstīts,bet vienkāršā valodā varētu kāds paskaidrot.

Inga Mersi, pirms 13 gadiem :

Vienkāršā valodā ir tā, ka viņi nedrīkst bazūnēt apkārt to ko viņi ir uzzzinājuši pildot savus darba pienākumus. Piem., ir darba vietas kur vispār tiek parakstīti saistību raksti par to, ka persona neizpaudīs ziņas. Šajā gadījumā ir vienkārši jāparunā ar šo konkrēto sociālo darbinieku. Jo Satversmē ir noteikts, ka katram ir tiesības uz savu privāto dzīvi, ko šajā gadījumā tiek pārkāptas personas pamattiesības. Nedzīvotu mēs LV varētu sākt tiesu darbus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Stāstīt drīkst, bet ētiski tas nav. Diemžēl, ja šādām klačām nav kādas patiesi traģiskas sekas, tad no juridiskā viedokļa nekādas pretenzijas pret šādu sociālā darbinieka pļāpīgumu izvirzīt nevar. LR ir arī viens no pasaulē sliktākajām situācijām likumdošanas normu piemērošanā un sava goda un cieņas aizstāvēšanā tiesu instancēs. Respektīvi, tiesas šos spriedumus taisa nelabvēlīgi personām, kuru cieņa ir tikusi aizskarta un kompensāciju mehānismi valstī ir autiņu līmenī. LR tiesas uzskata par savu svētu pienākumu piemērot samērību un jebkuru kompensācijas summu piemērot valsts iespējām, kas ir bīstama prakse un praktiski nekur pasaulē netiek piemērota.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Respektīvi, ja sociālais darbinieks veic savus pienākumus kvalitatīvi un vienīgais pārkāpums ir viņa vai viņas cilvēciskā vājība - pļāpīgums, tad nekādi juridiskie mehānismi tās ierobežošanai nepastāv. Atliek vienīgi aplēt pie šīs personas sirdsapziņas un vienkārši izrunāties ar pašu vaininieku vai vaininieci. Taču, ja dzīvojat mazā pilsētiņā, kur viens otru pazīst, tad visticamāk mainīt neko nespēsiet, tikai sabojāsiet attieksmi pret sevi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
"vienkāršā valodā varētu kāds paskaidrot"
Īsi - nedrīkst.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.