Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 810 skatījumi

Kādi varētu būt bezdarba rosinātāji Latvijā ?

Politika un valdība » Cits

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Kāds bezdarbs ir domāts? Iedomātais bezdarbs(skatoties pēc statistikas) vai pēc būtības? Ja bezdarbnieks zog, tad arī ir bezdarbnieks? Mājsaimniece vai māmiņa arī ir bezdarbniece?

Bezdarbu LV pēc būtības veicina:
1. Alkoholisms, narkomānija, kriminālā situācija
2. Motivācijas trūkums(slinkums).
3. Invalīdu diskriminācija
4. Naturālā saimniecība (pozitīvi)

Reāli visi pārējie faktori ir nebūtiski, jo ja cilvēkam rokas un galva strādā, bezdarbnieks viņš nebūs, sevišķi, ja apgalvojam, ka Latvijā ir daudz aizbraukušo, kas darbavietas ir atbrīvojuši. Tas apgalvojums, ka nevēlas strādāt, jo atalgojoms neapmierina ir fufelis, jo no kaut kā tāpat ir jāpārtiek.

pirms 11 gadiem  

unknown, pirms 11 gadiem :

Piekrītu, bet no otras puses ir tik daudz cilvēku, kas strādā, bet tik un tā nevar sevi un savu ģimeni nodrošināt. Tas taču nav normāli! Tāpēc daļa izvēlas neko nedarīt un saņemt to pašu naudu (pabalstus), ko strādājošie (algu).
Manuprāt, bezdarbu vēl veicina arī kvalificētu darbinieku trūkums. Lielākā daļa ir nekvalificēti, parasti strādnieki, kuri var veikt gandrīz jebkuru darbu, kas neprasa īpašas zināšanas un pieredzi. Tajā pašā laikā ir daudz brīvas darba vietas tieši šādiem darbiniekiem.

unknown, pirms 11 gadiem :

Darba devējam nav ne laika, ne vēlēšanās apmācīt topošos darbiniekus, kā arī ieguldīt tajā līdzekļus.

Oto , pirms 11 gadiem :

>no otras puses ir tik daudz cilvēku, kas strādā, bet tik un tā nevar sevi un savu ģimeni nodrošināt. Tas taču nav normāli!

Tas ir pilnībā normāli, ja jau viņš tur strādā, tātad piekrīt, ka alga ir atbilstoša un ka tā nav viņam noteicošā. Cilvēks, kas strādā noteikti nav bezdarbnieks. Un ne jau valsts vainīga, ka cilvēki piekrīt strādāt par nesamērīgu atalgojumu. Diemžēl ekonomikas likumi nosaka arī to, ka visi nevar būt vienādi bagāti, tā kā kādam vienmēr nepietieks.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirmkārt -ekonomiskais stāvoklis valstī.

pirms 11 gadiem  

Dairis Zdanovičs, pirms 11 gadiem :

varētu vēl divus :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.