Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andris

+49

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 615 skatījumi

Gaļas cenas PSRS laikos Latvijas tirgū

Politika un valdība » Cits

Vai ir kāda vietne kur var paskatīties kādas cenas bija piem.. Rīgas centrālajā tirgū PSRS laikos?Sanāca "strīds" kur man cilvēks mēģina iestāstīt ka 70os tirgū gaļas cenas bija lielākas nekā veikalā un katram 3jam zemniekam bija savs auto !Es tātad lietas neatceros((

Pirms 3 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Atverat periodika.lv un pameklējiet vecājās avīzes. Viena avīzē 1978.g. avīzē ieraudzīju skaistu sarakstu ar dažādām tirgus cenām, tur gan gaļas nebija.
Sviests 3,40, Piens 0,27, Biezpiens 1,50, Rupjmaize 0,16, Vodka (pud.) 4,00
Citā:
" Gaļas paviljonā gaļa, galvenokārt cūkas, ir, bet mēs no tās ēstu,labi, ja ceturto daļu. Sarkanā gaļa šķēlei pa vidu divi mazāki ripulīši,pārējais tīrs, balts speķis. Viens tāds kg maksā 5 rubļus."

pirms 3 gadiem  

Andris, pirms 3 gadiem :

Paldies, noderēja . Un ne tikai ar cenām uz produktiem Tēvs vairāk kā mēnesi atpakaļ nomira no Covid 19 bija patīkami atrast viņa vārdu vecajās avīzes un zināt ka viņš nav pazudis pavisam.Pat nedomāju ka par viņu tik daudz bija rakstīts ((

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Cik atceros, tad tirgū gaļa bija krietni dārgāka un to tur iegādājās īpašos gadījumos.Veikalos bijs lētāka un sliktākas kvalitātes.
Tirtgus gaļas paviljons bija praktiski tukšs un gaļu tirgoja vien nedaudz pārdevēji. Gaļa karājās uz āķiem virs letes ar slīpēta betona virsmu. Kad tētis man bērnībā '60-tajos gados , ka latvijas laikā visi tirgus stendi bijuši pebāzti ar desām un gaļu es ne pārāk ticēju un man tas škita lieki un neloģiski - kas to visu pirks...?

pirms 3 gadiem  

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Veikali lūza no produktu pārpilnības. Un tad Rīgā pabija augsti Maskavas kungi un mūsu veikali kļuva tukši. Toties stacijā nepārtraukti krāva vagonus. Igauņiem bija normāla produktu apgāde, toties mums importa drēbes. Braucām uz Igauniju pēc produktiem un igauņi pie mums pēc štātēm. Abas puses bija neapmierinātas, ko kaimiņi te meklē.

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Cenas- smags jautājums. Kas to atceras. No tā ap 2 rubļiem. Kortelīti gan atceros - 1,49rubļi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.